Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με απαγορευτικές αντικαπνιστικές διατάξεις πάνε να… προσγειώσουν “μάγκες” και “όμορφες”!

Χωρίς κατηγορία στις 14/03/2017

Εγκύκλιοι χωρίς αντίκρισμα

|> Παντελής Ξανθίδης

|> Εάν αυτή τη φορά η πολιτεία δεν σταματήσει την «πλάκα» με το κάπνισμα και τις «απαγορεύσεις», τότε η κάθε… τρομοκρατική ενέργεια με οπωρολαχανικά και όσπρια, θα είναι θεμιτή!

Μετά τη γελοιοποίηση του περιβόητου «νόμου Λοβέρδου», που φτάσαμε στο σημείο να… απαγορεύεται η είσοδος ΜΗ καπνιζόντων σε εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ, τώρα εκδόθηκε μία «αντικαπνιστική» εγκύκλιος για απαγόρευση της οδήγησης σε… ΜΗ καπνίζοντες!

Τι να πει κανείς… Πότε έγιναν σεβαστές οι «αντικαπνιστικές» εγκύκλιοι για να γίνει σεβαστή και η πρόσφατη που απαγορεύει το κάπνισμα στο αυτοκίνητο όταν επιβαίνουν παιδιά κάτω των 12 ετών; Κάτω των 12 ετών, γιατί πάνω από τα 13 η υγεία των παιδιών δεν… βλάπτεται από το τσιγάρο! Κάτι τέτοιες «οδηγίες» μόνον από «αστροπελέκια» εκδίδονται!

Η πρόσφατη εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας, είναι πολύ άγρια, διότι μιλάει για τσουχτερά πρόστιμα και για συστηματικούς ελέγχους. Ναι, από αυτούς που αρχίζουν αύριο και ολοκληρώνονται μεθαύριο!

Με βάση την εγκύκλιο, οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι θα γίνονται σε μονάδες υγείας, σε δημόσιες υπηρεσίες, σε εστιατόρια, σε καφετέριες και σε άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Και θα γίνονται από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες των Οργανισμών Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β ́ βαθμού, τη δημοτική αστυνομία, καθώς και τις λιμενικές αρχές.

Όσο για τα πρόστιμα δεν θα πέφτουν μόνο στους καταστηματάρχες, αλλά θα επιβάλλονται και στους ίδιους τους καπνιστές. Σιγά μην τρομοκρατηθούν οι “μάγκες” και οι “όμορφες” που καπνίζουν επιδεικτικά σε κλειστούς χώρους και που πολλών η “γαϊδουριά” φτάνει σε σημείο να μην επιδέχονται – όχι παρατήρηση, αλλά ούτε και… παράκληση! Γι΄αυτό τι μπορεί να ελπίζει κανείς…

«Ευσεβείς πόθοι», θα έλεγε κάποιος… κακοήθης, που ισχυρίζεται ότι από νόμους είμαστε πλήρεις, αλλά από την τήρησή τους, καληνύχτα μας!

Έτσι, προκειμένου να πεισθούν και οι εν λόγω δύσπιστοι πολίτες, καλό θα είναι, ώστε στο τέλος της εγκυκλίου να συμπληρωθεί μία φράση που να λέει ότι «όποιοι αρμόδιοι δεν τηρούν καθημερινώς τα όσα αναφέρει η εγκύκλιος θα καταβάλουν το Χ πρόστιμο». Και όσο για τις πολιτικές ηγεσίες (έως ότου ποινικοποιηθεί το «δούλεμα» των πολιτικών προς τους πολίτες) είπαμε: Οπωρολαχανικά και όσπρια!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: