Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνάντηση με την Κονιόρδου είχαν χθες Μώραλης και Διαμαντής για τις δράσεις του Δημοτικού

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 15/03/2017

Πλήρης ενημέρωση

|> Με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, συναντήθηκαν χθες ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Νίκος Διαμαντής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι κ.κ. Μώραλης και Διαμαντής ενημέρωσαν την κυρία Κονιόρδου για τις πολιτιστικές δράσεις στον Πειραιά, που έχουν επίκεντρο το Δημοτικό Θέατρο.

Συγκεκριμένα, η Λύδια Κονιόρδου ενημερώθηκε, μεταξύ άλλων, για την τριμερή προγραμματική σύμβαση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, μεταξύ περιφέρειας Αττικής, υπουργείου Πολιτισμού και δήμου Πειραιά (ΟΠΑΝ),  για τις δράσεις του Δημοτικού Θεάτρου στο πλαίσιο του κοινού έτους Ελλάδας-Κίνας,  για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ που αφορά στο Φεστιβάλ Ελληνικού Έργου του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, καθώς και για γενικότερα θέματα που άπτονται των πολιτιστικών δράσεων του εμβληματικού μνημείου της πόλης.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Πειραιά και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΘΠ,  αναφέρθηκαν σε δράσεις πολιτισμού που αφορούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά κ.ά.

H υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, για τον τρόπο με τον οποίο το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, μπορεί να στηρίξει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Απάντηση