Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σήμερα αρχίζει το συμβολικό 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας στην πανέμορφη Καστοριά

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 17/03/2017

Με συμμετοχή βιρτουόζων

|> Απόψε γίνεται η έναρξη του 2ου Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας στην πανέμορφη Καστοριά. Ένα Φεστιβάλ ξεχωριστό, αφού θα συμμετέχουν μεγάλα ονόματα της κιθάρας.

Ήδη οι συμμετοχές, όχι μόνο από την Μακεδονία, αλλά από ολόκληρη την Ελλάδα, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, καθιστώντας το Φεστιβάλ, πολιτιστικό θεσμό, από τον δεύτερο μόλις χρόνο ύπαρξης του. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν τρεις μέρες και στο πρόγραμμα, περιλαμβάνονται, συναυλίες, σεμινάρια, διαγωνισμοί και διαλέξεις κιθάρας.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Ωδείο Απόλλων, υπό την διεύθυνση του Ισίδωρου και της Γιούλας Αντωνίου, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών. Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, είναι ο συνθέτης – κιθαριστής και διευθυντής του περίφημου Βεροιώτικου μουσικού συνόλου ArtGuitaristas, Πέτρος Ρίστας (φωτό).

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα εμφανιστούν, οι κιθαριστικές ορχήστρες, Δυτ. Μακεδονίας και Καστοριάς, που έχουν ενταχθεί στην Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα, υπό την διεύθυνση του δάσκαλου της κιθάρας Βαγγέλη Μπουντούνη και σολίστ τους διεθνούς φήμης κιθαριστές, Στέλιο Γκόλγκαρη, πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και Μιχάλη Σουρβίνο, καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου.

Επίσημη προσκεκλημένη του φετινού φεστιβάλ, είναι η παγκοσμίου φήμης σολίστ, Μάρω Ραζή. Συμμετέχουν ακόμη οι νεαροί βραβευμένοι σολίστ του περσινού 1ου Φεστιβάλ Μακεδονίας, Νίκος Καπατασίδης από την Καστοριά και Δημήτρης Στρίγκλος από την Αθήνα.
Οι συναυλίες του Φεστιβάλ, θα δοθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “Tsamis”, με ελεύθερη είσοδο.

Απάντηση