Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σύμπραξη του ΕΟΑΕΝ με το υπουργείο Ναυτιλίας ζήτησε ο Νεκτάριος Σαντορινιός

ΕΛΛΑΔΑ στις 03/04/2017

Σε συνάντηση με Καλογρίδη

|> Συνάντηση με κύριο θέμα τις συνδυασμένες μεταφορές στα ελληνικά νησιά είχε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) Θράσος Καλογρίδης με τον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό.

Στη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε μέσα σε κλίμα συνεργασίας, ο πρόεδρος του  ΕΟΑΕΝ ενημέρωσε τον υφυπουργό και τις θέσεις αλλά και τις προτάσεις που αφορά στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και άγονες γραμμές καθώς και τις συνδυασμένες μεταφορές. αλλά και στη θεσμοθέτηση συμμετοχής εκπροσώπου του τοπικού Επιμελητηρίου στη λειτουργία των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων. Ακόμη ο κ. Καλογρίδης ενημέρωσε τον κ. Σαντορινιό, για τις εξελίξεις και συνέπειες του προσφυγικού στην οικονομική, κοινωνική και τουριστική ζωή στα νησιά κύρια αυτά του Β.Αιγαίου.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός κ. Σαντορινιός, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο σχετικό αίτημα της συνάντησης, αναφέρθηκε στις θεσμοθετημένες επιτροπές και αλλαγές που θα γίνουν το επόμενο διάστημα τόσο αναφορικά με τις συνδυασμένες μεταφορές όσο και το μεταφορικό ισοδύναμο αλλά και την αναμόρφωση του ακτοπλοϊκού νόμου.

Επεσήμανε ότι το υπουργείο επιθυμεί τη με προτάσεις και μελέτες σύμπραξη και ευρεία συμμετοχή του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών στις διεργασίες για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου. Παράλληλα αναφέρθηκε στις πρόσφατες επιτυχημένες δράσεις και πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο από πλευράς υπουργείου τόσο για την προώθηση πολιτικών μέτρων τα οποία θα συμβάλουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των ελληνικών νησιών όσο και εν γένει την προάσπιση της νησιωτικότητας.

Τέλος ο Θράσος Καλογρίδης προσκάλεσε τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην 41η Γενική Συνέλευση του ΕΟΑΕΝ  που θα γίνει από τις 5 έως και τις 7 Μαΐου στη Σκύρο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: