Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στις 4 μμ η συζήτηση για την αξιολόγηση – Επίθεση από Ταγιάνι στον προκλητικό Ντάισελμπλουμ

ΕU,ΕΛΛΑΔΑ στις 04/04/2017

Ζωντανή μετάδοση

|> Σήμερα στις 4 μμ (ώρα Ελλάδας) οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν* την πορεία των εργασιών για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, εν απουσία του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος δεν θα παραστεί τελικώς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ).

Σημειώνεται ότι κατά την έναρξη της Συνόδου ολομέλειας, χθες Δευτέρα το απόγευμα, ο Πρόεδρος του ΕΚ δήλωσε ότι θα αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον Γερούν Ντάισελμπλουμ απορρίπτοντας ομόφωνα τέτοιου είδους συμπεριφορές. Όπως και έγινε!

Στην επιστολή του Πρόεδρος του ΕΚ Αντόνιο Ταγιάνι, κατήγγειλε την άρνηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ να παραστεί στη συζήτηση τονίζοντας ότι «παρόλο που δεν έχει νομική υποχρέωση να αποδεχθεί την πρόσκληση θα ήταν λογικό και αναμενόμενο κάποιος που ζητά από τους Ευρωπαίους πολίτες να κάνουν τόσες πολλές θυσίες να είναι πρόθυμος να απαντήσει στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των πολιτών». Ο κ. Ταγιάνι δήλωσε ότι θα στείλει επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του Eurogroup με την οποία θα αναφέρει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απορρίπτει ομόφωνα τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Η συμπεριφορά του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, να απορρίπτει συνεχώς τις προσκλήσεις του ΕΚ να παραστεί ενώπιον της Ολομέλειας, καθώς και οι πρόσφατες προσβλητικές του δηλώσεις, επικρίθηκαν έντονα από όλες τις πολιτικές ομάδες του ΕΚ κατά τη διάρκεια της έναρξης Συνόδου του Απριλίου στο Στρασβούργο. Εκτός από την επιστολή διαμαρτυρίας του Αντόνιο Ταγιάνι αρκετοί ευρωβουλευτές κάλεσαν τον Γερούν Ντάισελμπλουμ να παραιτηθεί. Μάλιστα, υπήρξε επίσης πρόταση από κάποιους ευρωβουλευτές να κηρυχθεί «persona non grata» στο Κοινοβούλιο.

(*) Η συζήτηση στην Ολομέλεια ζωντανά μέσω του EP Live, andEbS+.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: