Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τεχνολογικό υλικό παραδόθηκε σε δύο σχολεία του Πειραιά, από τον Γιάννη Μώραλη

Χωρίς κατηγορία στις 06/04/2017

Χορηγία: “Mellon Technologies”

|> Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, επισκέφθηκε χθες το 15ο Δημοτικό Σχολείο και το 7ο Γενικό Λύκειο της πόλης, όπου παρέδωσε τεχνολογικό υλικό για τους μαθητές, το οποίο είναι χορηγία της εταιρείας “Mellon Technologies” στο πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟΔΕΠ).

Στα σχολεία παρευρέθηκαν από τον Δήμο Πειραιά, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κορίνα Λαουλάκου και η πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δέσποινα Αρβανίτου, ενώ από τη “Mellon Technologies” ο διευθύνων σύμβουλος Χάρης Κωνσταντινίδης.

Τον κ. Μώραλη υποδέχθηκαν στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, οι διευθυντές, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και μαθητές, οι οποίοι διάβασαν στον δήμαρχο Πειραιά τα αιτήματά τους για ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχολείο είχε εγκαινιάσει το 1985,  ο πατέρας του δημάρχου,  Πέτρος Μώραλης ως υφυπουργός Παιδείας. Μάλιστα, η διευθύντρια έδειξε στον κ. Μώραλη το φωτογραφικό υλικό από τα εγκαίνια!

Εν συνεχεία ο κ. Μώραλης, παρευρέθηκε στο 7ο Γενικό Λύκειο, όπου  τον υποδέχθηκε το διευθυντικό προσωπικό και οι μαθητές, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την προσφορά του τεχνολογικού υλικού.

Σημειώνεται ότι ανάλογο τεχνολογικό υλικό θα δοθεί και σε άλλα σχολεία της πόλης.

 

Ο δήμαρχος Πειραιά, έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

«Ήταν μια όμορφη στιγμή για εμένα σήμερα στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, όταν με ενημέρωσαν ότι το σχολείο εγκαινιάστηκε από τον πατέρα μου όταν ήταν Υφυπουργός Παιδείας. Μου άρεσε, είναι σημαντικό μετά από τόσα χρόνια να επισκέπτομαι ως Δήμαρχος το σχολείο που εγκαινίασε ο πατέρας μου. Η σημερινή μου επίσκεψη στα σχολεία αφορά άλλη μια συνέργεια, αυτή τη φορά με μια εταιρεία που εδρεύει στον Πειραιά,  την “Mellon Technologies”. Προσφέραμε τεχνολογικό υλικό στα σχολεία καθώς έγινε δωρεά στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, μετά από συνεννόηση της Προέδρου κυρίας Λαουλάκου. Βρεθήκαμε λοιπόν στα σχολεία να παραδώσουμε αυτό το υλικό. Ήταν μια ευκαιρία να συζητήσω με τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των δυο σχολείων και με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Το 7ο Γενικό Λύκειο στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, είναι ένα σχολείο που έγινε το 2004, με μικρά προβλήματα και όχι ουσιαστικά. Η επίσκεψη ήταν ευχάριστη, μας υποδέχθηκαν θερμά, τα παιδιά χάρηκαν για την προσφορά του τεχνολογικού υλικού. Το 15ο  Δημοτικό Σχολείο είναι ένα παλιό σχολείο, έχει ορισμένα προβλήματα, τα συζητήσαμε, δεσμεύθηκα ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε γι΄ αυτά. Τους εξήγησα ότι υλοποιούμε συνέργειες με εταιρείες, όπως με τον Παπαστράτο, όπου μας δώρισε Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και εμείς τους προσφέραμε πάλι σε σχολεία. Προσπαθούμε,  προβλήματα που δεν μπορούμε να λύσουμε γιατί είναι μεγάλα, αξεπέραστα, ανυπέρβλητα, κυρίως οικονομικά να τα ισοσκελίσουμε, παρέχοντας υλικό απαραίτητο για την εκπαιδευτική διαδικασία, κάνοντας παράλληλα την καθημερινότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών πιο εύκολη. Δεσμεύθηκα ότι θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε του χρόνου τέτοια εποχή να έχουμε κυρίως στο σχολείο στα Καμίνια λιγότερα προβλήματα. Τα παιδιά του Δημοτικού μου έφεραν τις εκθέσεις τους, οι οποίες είχαν ενδιαφέρον καθώς ανέφεραν τι ζητούν από τον Δήμαρχο, τι θέλουν για την πόλη. Είναι ωραίες στιγμές, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε, προβληματίζεσαι όταν δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις προς τα παιδιά. Είναι κάτι που δεν είναι ευχάριστο. Τα παιδιά είναι αυθόρμητα, έχουν, με την καλή έννοια, μια παιδική αφέλεια και ήταν μια ωραία στιγμή για εμένα».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: