Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ομιλία του Νίκου Κοτζιά για Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ελληνοαμερικανικές σχέσεις κ.ά.

ΕΛΛΑΔΑ στις 07/04/2017

Ως πρόεδρος του “Πράττω”

|> Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η ομιλία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, πρόεδρου του «Πράττω», σε εκδήλωση της Κίνησης, την Δευτέρα (10/4), στις 7 μμ, στο ΕΒΕΑ, καθώς εντείνεται η διπλωματική, πολιτική και στρατιωτική κινητικότητας που παρατηρείται στη νότιο-ανατολική Μεσόγειο και διεθνώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομιλία του ο Νίκος Κοτζιάς, θα αναλύσει τις σημαντικές εξελίξεις που σημειώνονται στη γεωπολιτική σκακιέρα με έμφαση στο Κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά, τη νευρική συμπεριφορά της Τουρκίας, τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, την παρατηρούμενη αστάθεια στην Ανατολική Μεσόγειο, τις περιφερειακές συμμαχίες που διαμορφώνονται, τις συνέπειες του Brexit, και τους ενεργειακούς σχεδιασμούς.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κοτζιάς επισκέφθηκε, πρόσφατα, τις ΗΠΑ και την Κύπρο και με σαφή τρόπο το στίγμα της ελληνικής, πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, καθιστώντας ξεκάθαρο ότι η Αθήνα δεν κάνει βήμα πίσω στα εθνικά συμφέροντα.

Η ομιλία του Νίκου Κοτζιά θα γίνει λίγες μέρες μετά την ενημέρωση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και ενώ τις επόμενες ημέρες συγκαλείται το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ). Ταυτόχρονα, ενισχύονται οι πρωτοβουλίες που παίρνει, για ενίσχυση της διαφάνειας στο υπουργείο Εξωτερικών. Κάτι που φάνηκε πρόσφατα και από την ανάκτηση εκατομμυρίων ευρώ που είχαν δοθεί από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ΥΠΕΞ κατά την περίοδο 2008-2009.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: