Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αντιδράσεις Δ. Καμμένου και Νεολαίας ΑΝΕΛ για τα “κουφά” Μπαλαούρα περί Αγίου Φωτός

ΕΛΛΑΔΑ στις 07/04/2017

Τι λένε οι ανακοινώσεις

|> Αναστάτωση στον κυβερνητικό συνασπισμό μετά τις… trendy μπαρούφες του Γεράσιμου Μπαλαούρα και τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν από τον βουλευτή του ΑΝΕΛ (Β’ Πειραιά, Δημήτρη Καμμένο και τη Νεολαία των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Και οι δύο ανακοινώσεις, θεωρούνται σκληρές και αποστομωτικές για τις απόψεις που εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπαλαούρας περί Αγίου Φωτός. Και στις δύο ανακοινώσεις υπενθυμίζεται στον κ. Μπαλαούρα η επίσκεψη-προσκύνημα του Αλέξη Τσίπρα στον Πανάγιο Τάφο.

Στην ανακοίνωσή του ο Δ. Καμμένος, αναφέρει:

Και “πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις”, ο μέγας Μάκης Μπαλαούρας ξαναχτύπησε. Οι δηλώσεις του κ. Μπαλαούρα σχετικά με τη διακοπή της μεταφοράς του Αγίου Φωτός με την αιτιολογία ότι αποτελεί κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου και δαπανηρό έθιμο  είναι απαράδεκτες.  Πρόκειται για μια αδικαιολόγητη και προκλητική επίθεση κατά της Ορθοδοξίας που αυτό το διάστημα βάλλεται συνεχώς και προκαλεί το θρησκευτικό αίσθημα εκατομμυρίων Χριστιανών λίγες μέρες πριν το Πάσχα.

Ναι, αυτός ο “αγωνιστής” κατά του φαύλου καπιταλιστικού συστήματος, που ήταν βολεμένος επί χρόνια στην Τράπεζα της Ελλάδος και έπαιρνε τον μισθό του από τα επαχθή  τραπεζικά μονοπώλια (και αυτό ασφαλώς δεν θα πρέπει να θεωρείται ως ένα σύγχρονο πολιτικό “θαύμα” αλλά μία στυγνή εκμετάλλευση του πολιτικού πρόσημου). Είναι δυνατόν να θεωρεί τη δαπάνη για την μεταφορά και την υποδοχή του Αγίου Φωτός, που είναι απόλυτα συνυφασμένη με την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας και αποτελεί αναπόσπαστο ριζιμιό λιθάρι της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας, ως περιττή και τη χαρακτηρίζει παγανιστική (!) τελετή; Χαρακτηρίζει ως παγανιστές όλους εμάς το 97% Ελλήνων Ορθοδόξων στην Ελλάδα και εκατοντάδες εκατομμύρια ομοθρήσκων σε όλο τον κόσμο; Πόσους παγανιστές βλέπει κάθε μέρα γύρω του στην Βουλή των Ελλήνων; Τον προκαλώ να τους καταδείξει.

Το Άγιο Φως, η «περιττή δαπάνη» όπως το αποκαλεί ο κ. Μπαλαούρας αποτελεί σύμβολο συνυφασμένο με την Πίστη μας και αντικατοπτρίζει την Ανάσταση του Σωτήρα Χριστού μας και τη δύναμη της Αγάπης της Ένωσης και της Ελπίδας και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει να διαφυλαχθεί. Λησμονεί ο αθεόφοβος ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μας επισκέφθηκε τον Πανάγιο Τάφο τιμώντας και προσκυνώντας την Αγιοσύνη του συγχαίροντας τους Έλληνες επιστήμονες που έφεραν σε πέρας επιτυχώς το δύσκολο έργο της αναστήλωσής Του; Λησμονεί ο αθεόφοβος ότι η τελετή αυτή η οποία συντελείται για αιώνες στον Πανάγιο Τάφο και την σεβάστηκαν άθεοι και ετερόδοξοι, έχει αφήσει “ενεούς και καχηνότες”, ακόμη και τους μεγαλύτερους επιστήμονες οι οποίοι έχουν κατατάξει το φαινόμενο αυτό στα διαρκή μεγάλα θαύματα της Χριστιανοσύνης! Γι’ αυτό ας προσέχουμε τα λεγόμενά μας. Ας σταματήσει αυτή η υποκρισία και ο εμπαιγμός, απ´ όπου και αν προέρχονται! Εύχομαι το Άγιο Φως να επισκεφθεί όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως. Ανθρώπους οι οποίοι προσεύχονται και παρακαλούν την Θεία Φώτιση και Βοήθεια σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής τους αλλά και προσφεύγουν στο καταφύγιο της Ορθόδοξης Πίστης και της Αγάπης για να πάρουν δύναμη. Οι καιροί ου μενετοί!

Η ανακοίνωση της Νεολαίας Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τις δηλώσεις του κ. Μπαλαούρα, αναφέρει:

Αισθανόμαστε την ανάγκη να αναφερθούμε, για μία ακόμη φορά, στα αυτονόητα και να ξεκαθαρίσουμε ότι με τα Σύμβολα της Πατρίδας μας και με τις παραδόσεις αυτού του τόπου δεν μπορεί να παίζει κανείς. Θέλουμε να θυμίσουμε στον κ. Μπαλαούρα πως το να έχει κανείς μηδενιστικές απόψεις απόλυτης ισοπέδωσης είναι δικαίωμά του. Δεν έχει κανένα δικαίωμα, όμως, να προσβάλλει τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και την Παράδοσή του. Θέλουμε, επίσης, να ενημερώσουμε τον κ. Μπαλαούρα, όπως και κάθε ενδιαφερόμενο, πως σε αυτόν τον, γεμάτο Ιστορία και Πολιτισμό, τόπο, οι Έλληνες θα υποδέχονται το Άγιο Φώς με ευλάβεια και με τιμές Αρχηγού Κράτους κάθε χρόνο. Η Ελληνορθόδοξη Πίστη και Παράδοση αποτελούν βίωμα των Ελλήνων, χαρακτηρίζοντας την Εθνική τους ταυτότητα και την πορεία τους στην Ιστορία. Κάθε προσπάθεια προσβολής ή υποβάθμισης αυτών, αγγίζει, τουλάχιστον, τη σφαίρα της γραφικότητας. Καλή Ανάσταση!
Υ/Γ: Ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Μπαλαούρα, που επισκέφθηκε τον Πανάγιο Τάφο, είναι και εκείνος παγανιστής;

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: