Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σήμερα ο “πολύς” Ντάισελμπλουμ μιλάει στο Ευρωκοινοβούλιο για το ελληνικό σχέδιο διάσωσης

ΕU στις 27/04/2017

Ας δούμε τι θα πει…

|> Στην πρώτη του εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάνει σήμερα -μετά τα αμφιλεγόμενα σχόλιά του για τη νότια Ευρώπη- ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προκειμένου να ενημερώσει τους ευρωβουλευτές για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης. Η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει σε περίπου μία ώρα (μετά τις 11 πμ ώρα Ελλάδος).

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ θα κάνει δηλώσεις για την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος οικονομικής προσαρμογής. Η παρουσία του στην ολομέλεια του ΕΚ έρχεται μετά τις δηλώσεις του στον Τύπο, νωρίτερα φέτος, οι οποίες προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από τους ευρωβουλευτές, με πολλούς από αυτούς μάλιστα να ζητούν την παραίτησή του.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Οι ευρωβουλευτές θα ζητήσουν ενημέρωση για την κατάσταση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της. Η δεύτερη αξιολόγηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, εν μέρει επειδή η ΕΕ και το ΔΝΤ δεν μπορούν να συμφωνήσουν σχετικά με τις οικονομικές προβλέψεις για την Ελλάδα και τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μπορεί να διατηρήσει μια βιώσιμη δημοσιονομική θέση.

Απάντηση