Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Χαιρετισμός Χατζηπέρου από το βήμα της Βουλής για την 153η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων

ΕΛΛΑΔΑ στις 17/05/2017

Εκπροσώπησε τη Δούρου

|> Με αφορμή την 153η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, παρευρέθηκε στην εκδήλωση της Βουλής ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος εκπροσωπώντας την περιφέρεια Αττικής και την περιφερειάρχη.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, ο περιφερειάρχης Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, η πρόεδρος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας (ΕΕΕ) Ελένη Κονοφάου, καθώς και Επτανήσιοι βουλευτές και λοιποί εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών ομάδων. Μίλησε δε ο καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου Νικόλαος Καραπιδάκης, με θέμα: «Οι τελευταίοι ριζοσπάστες».

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Ο κ. Χατζηπέρος, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, έκανε ιδιαίτερη μνεία για τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, που είναι “τα δύο μοναδικά νησιά στα οποία διατηρείται, ο θεσμός της Εγχωρίου Περιουσίας, ο οποίος έχει τις ρίζες του στην Ενετοκρατία, αναδιοργανώθηκε από την Αγγλοκρατία, διατηρήθηκε με τη νομοθεσία της Ένωσης κι εκσυγχρονίστηκε νομοθετικά από την Ελληνική Βουλή τη δεκαετία του 1980“.

Κλείνοντας, υπογράμμισε με έμφαση ότι “όλοι οι Έλληνες πρέπει να εμπνευστούμε και να παραδειγματιστούμε και από τους αγώνες των Επτανησίων ώστε να σταθούμε στο ύψος της ιστορίας μας, των περιστάσεων και αλληλέγγυα να καταφέρουμε να βαθύνουμε και να πλατύνουμε την Δημοκρατία μας. Εκείνο που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι ένα καλύτερο αύριο θέλει θυσίες, κόπους, μόχθο, εθνική συνοχή και ομοψυχία. Άλλωστε, ‘Το Γένος μας και άλλες φορές σταυρώθηκε, αλλά ιδού ζώμεν’, όπως έλεγε και ο Γέρος του Μωριά“.

Απάντηση