Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Made in Greece.news… Μία πρωτότυπη διαδικτυακή πρόταση από την Ειρήνη Νικολοπούλου

Flash στις 30/05/2017

Για την Ελλάδα και τους Έλληνες

|> Ένα νέο portal έχει βγει στο διαδίκτυο, το οποίο μπορεί να είναι “αντιεμπορικό” με την κακή έννοια, αλλά σίγουρα είναι αξιοπρόσεκτο, ελκυστικό και ποιοτικό. Πρόκειται για το Made in Greece.news, του οποίου η ποιότητα πηγάζει μέσα από την φαντασμαγορία των σελίδων του και την απίθανη επιλογή της θεματογραφίας του. Όταν κάνουμε κλικ στο welcome του, θα διαβάσουμε το καλωσόρισμα της συναδέλφου Ειρήνης Νικολοπούλου, στην οποία ανήκει η ιδέα και η γενική επίβλεψη! Γράφει:

Με συγκίνηση σας καλωσορίζω στο Made in Greece.news, στην digital γέννηση του νέου μου «παιδιού» στον υπέροχο, καθημερινά μεταλλασσόμενο με αεροδυναμικές ταχύτητες , κόσμο του διαδικτύου.
Το εδώ και 10 χρόνια πάθος μου για την ανάδειξη της Ελληνικής «διάνοιας» με οδηγεί να αναβαθμίσω την επιτυχημένη στήλη Made in Greece του eirinika.gr σε ένα ολόκληρο νέο site* το «Made in Greece. news».

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Εδώ Θα παρουσιάζουμε ό,τι δημιουργείται, επινοείται, κατασκευάζεται ή παρασκευάζεται στην Ελλάδα, ή στο εξωτερικό από Έλληνες.

Συμβολίζει την συνέχιση μιας παράδοσης ή αποτελεί καινοτομία.
Ό,τι φτιάχνουν οι Έλληνες με το μυαλό ή τα χέρια τους, με την καρδιά ή την γνώση τους θα το δείτε στο «Made in Greece»!

Είναι μία ιδέα, ένα επιστημονικό ή καλλιτεχνικό επίτευγμα, ένα προϊόν , ένα κτήριο ή ακόμα και ένα application!

Έμπνευση και μούσα μου ο περίφημος στίχος του ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη:
«Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις»

Πρόκειται για την Παγκόσμια Ελλάδα, για τους απανταχού Έλληνες, την ανάδειξη και την προώθηση της δημιουργικότητας τους σε διεθνές επίπεδο και σε όλους τους τομείς: επιχειρείν, γεωργία, ναυτιλία, αρχιτεκτονική, τέχνες, πολιτισμός, αθλητισμός, τουρισμός, τεχνολογία κα.

Το Made in Greece όταν μεγαλώσει – ελπίζω σε αυτό να συμβάλουν η κόρη μου Έλενα & η ανιψιά μου Ιόλη που ήδη έχουν αναλάβει τα ηνία της ιστοσελίδας – θα είναι μία multimedia πλατφόρμα:

  • για τους Έλληνες που επιχειρούν με καινοτόμες ιδέες
  • τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που διαπρέπουν στις επιστήμεςκαι στις τέχνες
  • για την προβολή των Ελληνικών προϊόντων
  • την προβολή της απαράμιλλη ομορφιά της κάθε γωνιάς της μικρής χώρας που πάντα ονειρεύεται ότι θα γίνει σπουδαία σαν τους προγόνους της

Ελπίζω να πετύχουμε όσα με τον στίχο του υπέροχα αποτυπώνει ένας άλλος ποιητής μας ο Γιώργος Σεφέρης:

Λίγο ακόμα θα ιδούμε
Λίγο ακόμα θα ιδούμε
τα μάρμαρα να λάμπουν, να λάμπουν στον ήλιο
κι η θάλασσα να κυματίζει

Λίγο ακόμα, να σηκωθούμε
Λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα

Ειρήνη Νικολοπούλου

Απάντηση