Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απίστευτο… αλλά κωδικοποιήθηκε ήδη, μεγάλο μέρος της ελληνικής τουριστικής νομοθεσίας

Τουρισμος/Ταξιδια στις 30/05/2017

Δηλώσεις Κουντουρά

|> Σε επίσημη εκδήλωση-ημερίδα στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου στην Αθήνα, παρουσιάστηκε χθες το πρώτο έργο κωδικοποίησης της τουριστικής νομοθεσίας στην Ελλάδα, παρουσία της υπουργείου Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, εκπροσώπων και φορέων του τουρισμού, της “Κοινωνίας της Πληροφορίας” κ.ά.

Η υπουργός Τουρισμού, τόνισε πόσο σημαντικό είναι το έργο, που κωδικοποιεί νομοθεσία περισσότερων από 100 ετών και δημιουργεί ένα ξεκάθαρο, πλήρες και λειτουργικό νομοθετικό πλαίσιο, που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ψηφιακής πληροφόρησης για τη σημερινή ισχύουσα νομοθεσία για τον τουρισμό. Το έργο είχαν εξαγγείλει στο παρελθόν διάφορες κυβερνήσεις, ουδέποτε όμως προχώρησε.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Είπε ότι «εμείς δεσμευτήκαμε πολιτικά και το κάναμε πράξη” και επεσήμανε: “Θέσαμε ως στόχο και ολοκληρώσαμε ένα έργο που αποτελεί παρακαταθήκη για τον ελληνικό τουρισμό», χαρακτηρίζοντάς το ως ουσιαστικό εργαλείο της εθνικής τουριστικής πολιτικής που στηρίζει την τουριστική δραστηριότητα και επιχειρηματικότητα.

Η γενική γραμματέας Τουρισμού, Ευρυδίκη Κουρνέτα, τόνισε ότι το έργο συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό της τουριστικής νομοθεσίας. Αναφέρθηκε στο εκτεταμένο νομοθετικό έργο του υπουργείου την τελευταία διετία, με έμφαση στις μεταρρυθμίσεις και απλουστεύσεις των αδειοδοτικών διαδικασιών, καθώς και στην επικείμενη ολοκλήρωση του σχεδίου νόμου, με στόχο να καλύψει όλα τα κενά στην τουριστική νομοθεσία και στην αναβάθμιση της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης.

Ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργος Τζιάλλας, αναφέρθηκε στις δυνατότητες χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ 2014-2020 έργων μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος Μεταρρύθμιση του Δημοσίου Τομέα, σχετικών με τις νέες τεχνολογίες και για την συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας”, στην υλοποίηση και άλλων ακόμη έργων όπως ο εκσυγχρονισμός του Μητρώου Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Απάντηση