Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έως τις 17 Σεπτεμβρίου η έκθεση σύγχρονης Τέχνης “Ο Κήπος βλέπει”, που στηρίζει η “Polyeco”

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 25/07/2017

Στους χώρους του Μεγάρου

|> Καλλιτεχνικά γεγονότα όπως η έκθεση σύγχρονης Τέχνης “Ο Κήπος βλέπει”, που φιλοξενείται στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Ιουλίου έως 17 Σεπτεμβρίου), στηρίζει η πρωτοβουλία της “Polyeco” για τη σύγχρονη Τέχνη (PCAI), με πυρήνα έμπνευσης τα κοινωνικά και οικολογικά ζητήματα και εκφραστικό μέσο την κινούμενη εικόνα.

Είναι η πρώτη φορά που ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής υποδέχεται μια διεθνή διοργάνωση σύγχρονης Τέχνης, με εγκαταστάσεις, γλυπτά, κείμενα-γλυπτά, βιντεοεγκαταστάσεις και ηχητικά έργα, τοποθετημένα σε περίπου 85 διαφορετικά σημεία στον χώρο. Την έκθεση επιμελήθηκε η Άννα Καφέτση.

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της “Polyeco”, ο Κήπος έχει μετατραπεί “σε ένα νέο ερμηνευτικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο οι δημιουργίες των καλλιτεχνών διαμορφώνουν ένα αφήγημα για τον έρωτα, τη ζωή και τον θάνατο, για την ανθρώπινη ύπαρξη“, ότι “τα έργα συνομιλούν με το φυσικό περιβάλλον και αλληλεπιδρούν συνεχώς με το καταλυτικό φως της ημέρας ή της νύχτας“. Και πως το κοινό έχει την ευκαιρία “να αναζητήσει τα εκθέματα μέσα στις φυλλωσιές και στους θάμνους του Κήπου αλλά και στο εσωτερικό της λεγόμενης Υπηρεσιακής Αυλής του Μεγάρου και να περιηγηθεί ανάμεσά τους, ζώντας μια ξεχωριστή αισθητηριακή και καλλιτεχνική εμπειρία“. Σημειώνει η Άννα Καφέτση: «ο Κήπος […] γίνεται ένας τόπος εικόνων».

Στο εγχείρημα που φιλοδοξεί να αποτελέσει μελλοντικά έναν θεσμό-ορόσημο για την καλοκαιρινή πολιτιστική ζωή της Αθήνας, το “Polyeco Contemporary Art Initiative” συμμετέχει ενεργά υποστηρίζοντας τη διοργάνωση με την παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την υλοποίηση της έκθεσης.

Απάντηση