Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πρεμιέρα της “Αττικό Μετρό ΑΕ” για εξαγωγή τεχνογνωσίας και ανάληψη έργου στο εξωτερικό

Χωρίς κατηγορία στις 06/08/2017

Στήνει ράγες στο Τελ Αβίβ

|> Εκδήλωση ενδιαφέροντος προς την Αττικό Μετρό ΑΕ για ανάληψη έργου στο εξωτερικό από κοινού με την ισραηλινή εταιρία Gadish, που αφορά την ανάληψη του project management δύο γραμμών ελαφρού αστικού σιδηροδρόμου του Τελ Αβίβ. Αυτό προέκυψε μετά την πρόσφατη επίσκεψη στο Ισραήλ του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και του προέδρου της Αττικό Μετρό καθ. Γιάννη Α. Μυλόπουλου (φωτό).

Η νέα αυτή πολιτική εξωστρέφειας της εταιρίας, όπως εκδηλώνεται με την ανάληψη έργων στο εξωτερικό, έρχεται να αντικαταστήσει την προηγούμενη πρακτική που αποδυνάμωσε την εταιρία, σύμφωνα με την οποία μεμονωμένα στελέχη της, έχοντας εξασφαλίσει άδεια άνευ αποδοχών, αξιοποιούσαν για ίδιον όφελος και μετέφεραν την τεχνογνωσία της Αττικό Μετρό Α.Ε. σε έργα στην Μέση Ανατολή και αλλού. Τα αποτελέσματα του σχετικού διαγωνισμού αναμένονται τους αμέσως προσεχείς μήνες.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, ο πρόεδρος Γιάννης A. Μυλόπουλος και ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Θεόδωρος Παπαδόπουλος δήλωσαν: «Εφαρμόζοντας την εθνική ανάγκη και υλοποιώντας την κυβερνητική πολιτική για παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, μέσω της αξιοποίησης των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της χώρας, η Αττικό Μετρό Α.Ε. ανοίγει για πρώτη φορά νέους δρόμους για την αξιοποίηση και τη μεταφορά τεχνογνωσίας στο εξωτερικό, συμμετέχοντας σε διεθνή διαγωνισμό του Ισραήλ. Το ανθρώπινο δυναμικό, οι Έλληνες επιστήμονες και η υψηλή τεχνογνωσία που αποκτήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες στον τομέα του σχεδιασμού, της διαχείρισης και της κατασκευής τεχνικών έργων στην Ελλάδα συνιστούν αδιαμφισβήτητο συγκριτικό πλεονέκτημα, το οποίο αναγνωρίζεται πλέον και διεθνώς. Οι ελληνικές δημόσιες εταιρίες, πρωταγωνίστριες στον αγώνα για την ανάπτυξη, οδηγούν την ελληνική οικονομία στην ανάληψη διεθνών έργων, με προφανή οφέλη τόσο για τις ίδιες και τα στελέχη τους, όσο και για τη χώρα».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: