Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έφτασαν τα ξημερώματα οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του πόλο!

Χωρίς κατηγορία στις 14/08/2017

Θερμή υποδοχή τους επιφύλαξαν συγγενείς, φίλοι και μέλη της Ομοσπονδίας

|> Στις 4 το πρωί προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος το αεροσκάφος που έφερε από το Βελιγράδι του παγκόσμιους πρωταθλητές του water polo – την Εθνική Ομάδα Νέων Ανδρών Υδατοσφαίρισης, που χθες έγραψε μία ακόμη χρυσή σελίδα για τον ελληνικό αθλητισμό. Τους ήρωες του Βελιγραδίου που νίκησαν την αντίστοιχη ομάδα της Κροατίας με 5-3 στα πέναλτυ (σ.σ. κανονική διάρκεια 7-7) υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο συγγενείς, φίλοι και μέλη της ΚΟΕ. Μια υποδοχή όμως, που δεν… γκρέμισε τείχη, αλλά ούτε καν έδειχνε καλωσόρισμα παγκοσμίων πρωταθλητών. Ίσως επειδή ήρθαν χαράματα…

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου που έφεραν το ελληνικό πόλο στην κορυφή του κόσμου. Η επιτυχία αυτή μένει να αναλυθεί, να αξιολογηθεί και αργότερα να αξιοποιηθεί. Αξίζουν πολλά μπράβο οι αθλητές, η επιτυχία αυτή  δείχνει τρομερό χαρακτήρα, κάτι που έφερε την ομάδα στην κορυφή. Είχαμε προετοιμαστεί δύο μήνες κυρίως ψυχολογικά, γιατί είναι ένα παιχνίδι μυαλού να παίζεις μια σειρά τέτοιων αγώνων», είπε  στο ΑΠΕ ο αρχιτέκτονας της τεράστιας επιτυχίας, ο ομοσπονδιακός προπονητής Τεό Λοράντος. Και συμπλήρωσε:

«Είναι μια δικαίωση για τον χώρο. Θεωρώ ότι η παραγωγική διαδικασία είναι αυτή που δίνει τα αποτελέσματα. Και στο άθλημά μας αυτό γίνεται κατά κόρον. Δουλεύουν τα σωματεία, δουλεύουν οι Εθνικές ομάδες και θεωρώ ότι η προετοιμασία μας αυτή τη φορά ήταν πολύ ικανοποιητική, με τη συμβολή γης Ομοσπονδίας. Αυτό που ζήτησα εγώ πλέον από αυτά τα παιδιά είναι να συμπεριφερθούν σαν παγκόσμιοι πρωταθλητές, αλλά παράλληλα περιμένω και ότι θα αντιμετωπιστούν ως παγκόσμιοι πρωταθλητές».

Χαρούμενος και δικαιωμένος  για τον θρίαμβο της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών, ήταν ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος δέχθηκε τηλεφωνικά τα συγχαρητήρια του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, που μετέφερε και τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: