Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δεκαπενταύγουστο έχει σήμερα το Άγιον Όρος και μεγάλη γιορτή στην Πορταΐτισσα της Ι.Μ. Ιβήρων

Χωρίς κατηγορία στις 28/08/2017

Λιτάνευση στον Πειραιά

|> Η πρώτη “τσαγκαροδευτέρα” της νέας εργασιακής περιόδου 2017-18 θεωρείται η σημερινή, που συμπίπτει με μία μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης και ιδιαίτερα της Ρωμιοσύνης. Σήμερα είναι… Δεκαπενταύγουστος και κατά το πατρώο (παλιό) ημερολόγιο εορτάζεται η Κοίμηση της Θεοτόκου.

Όπως είναι γνωστό η διαφορά παλαιού και νέου ημερολογίου είναι 13 ημέρες και κατά τα άλλα η Πίστη είναι ο η ίδια και η Ορθοδοξία μία! Βέβαια, επ΄ αυτού διαφωνούν μεταξύ τους τα ιερατεία, κάτι το οποίο όμως στην ουσία δεν αφορά τους πιστούς. Απόδειξη ότι στις ορθόδοξες εκκλησίες της Ανατολικής Ευρώπης, αλλά και στο Άγιον Όρος ακολουθείται το παλιό ημερολόγιο.

Συγκεκριμένα σήμερα είναι η μεγαλύτερη εορτή του Αγίου Όρους, που με επίκεντρο της Ιερά Μονή Ιβήρων, όπου η Παναγία η Πορταΐτισσα γίνεται μεγάλη πανήγυρις στην οποία συμμετέχουν όλες οι Ιερές Μονές. Ο δε Δεκαπενταύγουστος (28/8) στη μονή Ιβήρων αποτελεί μοναδική εμπειρία.

Εν τω μεταξύ, χθες το βράδυ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς, έγινε τελετή (με Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας) χοροστατούντος του μητροπολίτη των ΓΟΧ Πειραιώς και Σαλαμίνας κ. Γεροντίου Β΄, παρουσία των βουλευτών Κώστα Κατσαφάδου και Γιάννη Τραγάκη, του αντιδημάρχου Πειραιά Σταύρου Βοϊδονικόλα, του τέως προέδρου του δ.σ. Πειραιά Τάκης Κουβάτσος, του εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Γιώργου Βαγιάκη. κ.ά. Συμμετείχε δε η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: