Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, στο Μιλγουόκι, ο πατέρας των Αντετοκούνμπο, σε ηλικία 54 ετών

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 01/10/2017

Είχε πρόβλημα με την καρδιά του

|> Θρήνος στην οικογένεια των Αντετοκούνμπο, από τον ξαφνικό θάνατο του 54χρονου πατέρα. Ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο έφυγε από τη ζωή από ανακοπή της καρδιάς, στο σπίτι του στο Μιλγουόκι. Όπως έγινε γνωστό, πριν δύο χρόνια είχε νοσηλευτεί στον Ευαγγελισμό, και είχε υποβληθεί σε στεφανιογραφία.

 Η είδηση βύθισε στη θλίψη τα μέλη της οικογένειας και μάλιστα ο Θανάσης, που απουσίαζε από την προπόνηση του Παναθηναϊκού, αναμένεται να μεταβεί άμεσα στις ΗΠΑ.

Εκτός από τον Γιάννη και τον Θανάση, είχε άλλα τρία παιδιά, τον Κώστα, τον Άλεξ και τον Φράνσις, ενώ ήταν παντρεμένος με την Βερόνικα.

Ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο κατοικούσε μόνιμα στο Μιλγουόκι μετά τη μετακόμιση του Γιάννη στους Μπακς. Στα νιάτα του ήταν ποδοσφαιριστής και έπαιξε για λογαριασμό των Sunshine Stars F.C. που εδρεύουν στην επαρχία Όντο και συμμετέχουν στην πρώτη κατηγορία. Η καριέρα του έληξε άδοξα, λόγω ρήξη χιαστών.

Μετά τον γάμο του αποφάσισε με την σύζυγό του να αφήσουν τη Νιγηρία αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Έτσι, το 1991 μετακόμισαν από το Λάγος στην Αθήνα και πίσω τους άφησαν τον πρωτότοκο γιο τους, Φράνσις.

«Τους πήγαινα στο πάρκο και τους μάθαινα, αφού ως πρώην ποδοσφαιριστής, είχα πολλά κόλπα και δεξιότητες να τους διδάξω! Ήξερα πως σίγουρα τα παιδιά θα στραφούν στον αθλητισμό. Προσωπικά, έπαιξα ποδόσφαιρο γιατί δεν είχα άλλη επιλογή. Μπορεί να ήμουν καλύτερος στο μπάσκετ. Ήμουν πραγματικά καλός στο ποδόσφαιρο, στο βόλεϊ», είχε δηλώσει ο Τσαρλς φανερώνοντας την αγάπη που έτρεφε για τον αθλητισμό.

Συλλυπητήρια 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ):

«Το Δ.Σ. της ΕΟΚ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στα μέλη της οικογένειας Αντετοκούνμπο, για την αιφνίδια μεγάλη απώλεια του πατέρα Τσαρλς. Η σύζυγος Βερόνικα και τα πέντε παιδιά, μεταξύ των οποίων τρεις διεθνείς αθλητές με τις Εθνικές ομάδες μπάσκετ της χώρας μας, ο Γιάννης, ο Θανάσης και ο Κώστας, βιώνουν τις πιο δύσκολες στιγμές που υπάρχουν για τους ανθρώπους, με την απώλεια συγγενικών τους προσώπων. Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους».

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια Αντετοκούνμπο για τον ξαφνικό χαμό του Τσαρλς Αντετοκούνμπο. Σύσσωμη η οικογένεια του Παναθηναϊκού είναι δίπλα στον Θανάση και στους οικείους του σε αυτές τις δύσκολες ώρες».

Οι Μπακς

«Η οικογένεια των Μπακς είναι συντετριμμένη από τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του Γιάννη, Τσαρλς. Όλος ο οργανισμός, οι συμπαίκτες και προπονητές του είναι εδώ για να στηρίξουν τον Γιάννη και την οικογένειά του, σε αυτή την απίστευτα δύσκολη στιγμή. Ο Τσαρλς ήταν μεγάλο κεφάλαιο για τους Μπακς και θα λείψει σε όλους μας τρομερά. Εκ μέρους της ιδιοκτησίας, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και προσευχόμαστε για τον Γιάννη και την οικογένειά του».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: