Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Καταδικάζεται από τον Δημ. Καμμένο ο άγριος ξυλοδαρμός φιλάθλου στο “Καραϊσκάκη”

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 11/10/2017

Νίκησε η… βία

|> Σχετικά με την άγρια επίθεση σε φίλαθλο κατά τον χθεσινό αγώνα των εθνικών ομάδων Ελλάδας και Γιβραλτάρ (4 – 0) στο γήπεδο “Καραϊσκάκη”, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής (ΑΝΕΛ) Β’ Πειραιώς, Δημήτρης Καμμένος, δήλωσε:

Την ίδια στιγμή που η Εθνική μας ομάδα νικούσε στον αγωνιστικό χώρο το Γιβραλτάρ, στις εξέδρες κάποιοι, με απερίγραπτη βαναυσότητα ξυλοκόπησαν άγρια ένα φίλαθλο επειδή φορούσε φανέλα του Παναθηναϊκού.

Κάτι που στον υπόλοιπο κόσμο θεωρείται αυτονόητο και είναι πάγια τακτική των φιλάθλων των άλλων χωρών, στην Ελλάδα είναι δικαιολογία για δολοφονικές ενέργειες. Ευτυχώς, κάποιοι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι αποδοκίμασαν τη συγκεκριμένη μερίδα οπαδών που προκάλεσε το περιστατικό αυτό.

Στις μέρες μας η κατάσταση με τη βία στα γήπεδα είναι σαφώς βεβαρημένη, ενώ η αποθέωση της βίας καθιστά το σύγχρονο φίλαθλο ευάλωτο στην εκδήλωση ανάλογων συμπεριφορών.

Καταδικάζω απερίφραστα τέτοιου είδους συμπεριφορές, οι οποίες αμαυρώνουν το σύνολο του Ελληνικού αθλητισμού. Οι εικόνες αυτές ντροπής κάνουν το γύρο του κόσμου, με τους Έλληνες οπαδούς να διδάσκουν ‘ήθος’ για μία ακόμη φορά. Ευελπιστώ η αστυνομία να συλλάβει άμεσα τους δράστες χρησιμοποιώντας το υλικό των συστημάτων ασφαλείας καθώς και μαρτυρίες προκειμένου να ενισχύσουν την εισαγγελική έρευνα που ήδη διεξάγεται και να αποδοθούν ευθύνες. Η Πολιτεία πρέπει να ενδυναμώσει τη βούλησή της για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα με τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου αντιμετώπισης του φαινομένου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: