Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επιστολή Κορκίδη (ΕΒΕΠ) προς όλα τα Επιμελητήρια, λόγω αρνητικών διατάξεων του νομοσχεδίου

Χωρίς κατηγορία στις 11/10/2017

“Μας καταργούν!”

|> Στο “πόδι” βρίσκονται τα Επιμελητήρια, επειδή με το νέο σ/ν με το οποίο ρυθμίζεται η λειτουργία τους, καταργείται η αυτοτέλειά τους και υποβαθμίζεται ο ρόλος τους στις τοπικές κοινωνίες και την οικονομία. Αυτό καταγγέλλει σε επιστολή του προς τους συναδέλφους του της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και τους προέδρους, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης. Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει:

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Τη Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου, η Κυβέρνηση κατέθεσε προς συζήτηση στη Βουλή, σχέδιο νόμου με τίτλο «Άσκηση Υπαιθρίων Εμπορικών Δραστηριοτήτων, εκσυγχρονισμός της επιμελητηριακής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις» το οποίο ρυθμίζει τη «λειτουργία» των Επιμελητηρίων.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση με το σχέδιο νόμου, ουσιαστικά καταργεί την αυτοτέλεια των Επιμελητηρίων, υποβαθμίζει το ρόλο τους στις τοπικές κοινωνίες και την οικονομία, αποδεικνύει ότι αποστρέφεται την ανάπτυξη.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση προχωρά χωρίς να σέβεται τις προτάσεις που έγκαιρα καταθέσαμε κατά τη δημόσια διαβούλευση και τις παρατηρήσεις των Επιμελητηρίων και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και τις οποίες δια του εκπροσώπου της αποδέχθηκε στην τελευταία Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Επιμελητηρίων.

Θα πρέπει κάποτε να μπει ένα τέλος με τον εμπαιγμό των Ελλήνων επιχειρηματιών, την αποδυνάμωση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και την καταστροφή του επιμελητηριακού θεσμού. Προφανώς θα πρέπει να κατανοήσει ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ότι τα Επιμελητήρια δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό και προσφέρουν υπηρεσίες του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα, με χρήματα των επιχειρήσεων. Ο Πρωθυπουργός οφείλει να παρέμβει και να σταματήσει νομοθεσίες που δεν υπηρετούν την ανάπτυξη και απαξιώνουν τα Επιμελητήρια μας“.

Απάντηση