Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ευαισθητοποίηση για τους εφήβους και τα τροχαία ατυχήματα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 13/10/2017

“Εφηβεία: Νέοι εν κινδύνω” το θέμα σε ημερίδα στον Πειραϊκό Σύνδεσμο

|> Ημερίδα με θέμα “Εφηβεία: Νέοι εν κινδύνω – Οδική συμπεριφορά και ασφάλεια – Ο ρόλος του υποστηρικτικού πλαισίου“, πραγματοποιείται την Κυριακή 15/10 στις 10 πμ στον Πειραϊκό Σύνδεσμο και συνδιοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, την Παιδιατρική Κλινική και το Ιατρείο Εφηβικής Ιατρικής του Τζανείου, τον σύλλογο “Γλάροι Αιγαίου”, το σωματείο “Διόνυσος” και τον Πειραϊκό Σύνδεσμο. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιώς και του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς.

Σε σχετική ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

  • Η εποχή μας έχει την τύχη να φιλοξενεί τη μεγαλύτερη γενιά εφήβων από καταβολής ανθρωπότητας. Η επίδραση του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο μεγαλώνουν και εξελίσσονται είναι καταλυτική. Οι έφηβοι ως φυσικοί συλλέκτες εμπειριών είναι επιρρεπείς στο να αναζητούν και να δοκιμάζουν καινούργιες καταστάσεις, να αναλαμβάνουν δράσεις τις οποίες πολλές φορές δεν μπορούν να διαχειριστούν εντός ορίων ασφαλείας ειδικά υπό την επίδραση εξωτερικών πιεστικών παραγόντων (συνομήλικοι, διαδίκτυο). Οι συμπεριφορές αυτές «αυξημένου ρίσκου» δρουν καθοριστικά και προβληματικά στη διαμόρφωση υγιούς και ασφαλούς πλαισίου το οποίο είναι απαραίτητο για τη μετάβαση στην ενήλικη ζωή.
  • Επιδιώκουμε να προσθέσουμε ένα «δυναμικό λιθαράκι» στη δόμηση ενός συνεκτικού και προφυλακτικού πλαισίου, το οποίο θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα και την ασφάλεια των εφήβων. Θα κουβεντιάσουμε για την μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων και την οδική ασφάλεια, τα όρια της ελευθερίας, τους κινδύνους που προκύπτουν από τις «υπερβολές» στην διατροφή, τον αθλητισμό, τους κάθε λογής εθισμούς. Επιπλέον, θα ασχοληθούμε και με τον ρόλο της δικαιοσύνης και της διαμεσολάβησης στην προαγωγή της υγιούς και ασφαλούς διαβίωσης των εφήβων.

Απάντηση