Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πλήρης ενημέρωση του αντιπεριφερειάρχη για όλα τα θέματα των εμπόρων του Πειραιά

Χωρίς κατηγορία στις 17/10/2017

Συνάντηση ΕΣΠ με Γαβρίλη

|> Σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γ. Γαβρίλη με τον πρόεδρο Ν. Μανεσιώτη και τα μέλη του δ.σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς (ΕΣΠ), κατά την διάρκεια συνεδρίασης.

Οι εκπρόσωποι του ΕΣΠ έθεσαν προς συζήτηση θέματα που αφορούν στην βιωσιμότητα των πειραϊκών επιχειρήσεων και στην αξιοποίηση ευκαιριών, που θα δώσουν την απαιτούμενη ώθηση στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα, όπως:

  • Η δημιουργία της Ιπποδάμειας Κεντρικής Αγοράς Τροφίμων,  μιας νέας σύγχρονης, αισθητικά αναβαθμισμένης και λειτουργικής Κεντρικής Αγοράς, στο παλαιό αμαξοστάσιο της ΣΤΑ.ΣΥ. που θα αποτελέσει πόλο έλξης των καταναλωτών αλλά και των τουριστών – επιβατών της κρουαζιέρας και θα συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη και αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή μας. Ο κ. Γαβρίλης ανέφερε ότι πρόκειται για ένα έργο πνοής και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες,  ώστε να ξεπεραστούν τα όποια διαδικαστικά εμπόδια και να υλοποιηθεί.
  • Η αναγκαιότητα ανάδειξης και εκμετάλλευσης του τουριστικού προϊόντος που προέρχεται από την κρουαζιέρα, μέσω της διάνοιξης της οδού Σωτήρος, για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των πεζών από την Ακτή Μιαούλη προς τη Σωτήρος δια μέσω του Τινάνειου κήπου, της δημιουργίας τουριστικών διαδρομών και της αξιοποίησης συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης, με στρατηγική προτεραιότητα την ανάπτυξη μιας τουριστικής ταυτότητας στηριζόμενη στον τοπικό πολιτισμό και με σκοπό την προβολή του Πειραιά και την ενίσχυση της πειραϊκής αγοράς.
  • Η εκτέλεση των έργων του μετρό και του τραμ στον Πειραιά και οι μεγάλες καθυστερήσεις στην περάτωσή τους γεγονός που έχει επιφέρει πολλαπλές δυσμενείς επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης και των επιχειρήσεων, ενώ επισημάνθηκε η έλλειψη οργανωμένων χώρων στάθμευσης.
  • Η έξαρση της παρεμπορικής δραστηριότητας στην Κυριακάτικη Αγορά και στους εμπορικούς δρόμους του Πειραιά και τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος. Αποφασίσθηκε η πραγματοποίηση κοινής συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη, του Δημάρχου Πειραιά, του Προέδρου του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας και των Προέδρων της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου και του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς με τους αρμόδιους Υπουργούς και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, προκειμένου να επανέλθει σταδιακά η ευνομία στην πόλη μας.
  • Η ανάγκη συνεργασίας αντιπεριφέρειας, δήμου και φορέων, για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης του Δήμου Πειραιά,  που  αποτελεί ένα μεγάλο επενδυτικό, αναπτυξιακό σχέδιο για την πόλη και το λιμάνι.

Επίσης, ζητήθηκε η συνεργασία και στήριξη της αντιπεριφέρειας στη διοργάνωση γιορτινών και γενικότερα θεματικών εκδηλώσεων για την προώθηση της τοπικής επιχειρηματικότητας, πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή.

Σε σχέση με την πρόθεση ανέγερσης  εμπορικών κέντρων στον Πειραιά, εκφράστηκαν οι όποιες επιφυλάξεις, και επισημάνθηκε η αναγκαιότητα χωροθέτησης της περιοχής, ώστε η όποια μεγάλη επένδυση να λειτουργεί προς όφελος της πόλης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης επεσήμανε, ότι το εμπόριο και ιδιαίτερα οι μικρές και μεσαίες πειραϊκές επιχειρήσεις δοκιμάζονται πολλαπλά και ανέφερε την πρόθεση δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου σχεδίου συνολικής προσέγγισης, που θα περιλαμβάνει ένα σύνολο έργων σε τομείς πολιτισμού, ανάδειξης και αξιοποίησης κτιρίων, εγκαταστάσεων κ.ά., που θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία στον Πειραιά εξελίσσοντας και αναδεικνύοντάς τον σε ένα δυνατό σημείο. Ανέφερε επίσης ότι προς αυτή την κατεύθυνση έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και έχει επιτευχθεί η σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων.

Ακολούθησε διάλογος και εκτενής συζήτηση πάνω και σε άλλα τοπικά προβλήματα, ανταλλάχθηκαν απόψεις  και αποφασίστηκε η συνέχιση της στενής εποικοδομητικής συνεργασίας Αντιπεριφέρειας και Εμπορικού Συλλόγου, με σκοπό την ανάδειξη και επίλυση προβλημάτων και στόχο την  δραστηριοποίηση του Πειραιά και την τόνωση της τοπικής μας αγοράς.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: