Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου (ATH.ENA TICKET) είναι μία προσωρινή αντιαγχωτική… λύση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 01/11/2017

Ας περιμένουν οι κάρτες…

Τ/Π |> Παγκοσμίου ακτινοβολίας το ρεζιλίκι που υφίσταται η χώρα με τις αδικαιολόγητες ουρές για την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας για τις αστικές συγκοινωνίες. Τόση ανοργανωσιά στο “άρπα-κόλλα”, ποιός την φανταζόταν; Κάποιοι καχύποπτοι και… συνωμοσιολόγοι, μπορεί να ισχυρίζονται ότι αυτό το “κακό” έγινε προμελετημένα, επειδή κάποια “αστροπελέκια” θέλουν τον κοσμάκη να βρίσκεται απασχολημένος με τέτοια προβλήματα και να μην σκέπτεται την σκληρή πραγματικότητα με την ανέχεια! Δηλαδή να εξαγριώνεται περισσότερο ο κόσμος;

Επειδή τα πάντα δεν είναι “στημένα” καθώς η βλακεία είναι… αήττητη, ας μην είμαστε καχύποπτοι. Τα άτομα έπραξαν ανάλογα με την αντίληψή τους. Και είναι τόσο “αλλού” που ισχυρίζονται ότι οι ουρές και η ταλαιπωρία οφείλονται στο ότι όλοι πήγαν την τελευταία ώρα για να εκδώσουν κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Πάντα ο… κοσμάκης φταίει! Και μας κάνουν τη χάρη να δώσουν παράταση ημερών για την έκδοση της ηλεκτρονικής κάρτας…

Όποιος θέλει να αποφύγει την περαιτέρω ταλαιπωρία,ας εκδώσει προσωρινά ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο (ATH.ENA TICKET) και αφήνει την έκδοση της ηλεκτρονικής κάρτας (ATH.ENA CARD) εν καιρώ, όταν θα έχει κάνει… μαγνητική τομογραφία, ηλεκτροκαρδιογράφημα και στεφανιογραφία και θα έχει εκδώσει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης με απολυτήριο στρατού τύπου Α!

Περί της έκδοσης και τη χρήσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, διαβάζουμε στο athenstransport.com κάποιες άκρως ενημερωτικές ερωταποκρίσεις, όπως:

Τι είναι το ATH.ENA TICKET;

Το ATH.ENA TICKET είναι το νέο εισιτήριο για τις συγκοινωνίες της Αθήνας. Είναι κατασκευασμένο από χαρτί, με μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από ένα συνηθισμένο εισιτήριο, αλλά περιλαμβάνει και μία ετικέτα RFID ώστε οι συναλλαγές (έκδοση-επικύρωση) να γίνονται ασύρματα.

Το ATH.ENA TICKET δεν είναι ένα εισιτήριο μίας χρήσης. Μπορεί να «επαναφορτιστεί» ξανά και ξανά με οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα προϊόντα κομίστρου μέσω των εκδοτηρίων ή των αυτόματων μηχανημάτων και να χρησιμοποιείται για μετακινήσεις μέχρις ότου να φθαρεί.

Από πού μπορώ να αγοράσω και να φορτίσω ATH.ENA TICKET;

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, η αγορά και επαναφόρτιση ATH.ENA TICKET είναι διαθέσιμη από τα εκδοτήρια εισιτηρίων:

  • Όλα τα εκδοτήρια εισιτηρίων του Μετρό και ΗΣΑΠ
  • Τα εκδοτήρια εισιτηρίων στις στάσεις Σύνταγμα και Αγ. Φωτεινή του Τραμ
  • Όλα τα εκδοτήρια εισιτηρίων Λεωφορείων και Τρόλεϊ

Η έκδοση ATH.ENA TICKET είναι επίσης δυνατή μέσω των αυτόματων μηχανημάτων που έχουν τοποθετηθεί:

  • Σε όλους τους σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ και στις στάσεις του Τραμ
  • Στο ΚΤΕΛ Κηφισού (εντός)
  • Στο ΚΤΕΛ Λιοσίων (εκτός)
  • Στην αφετηρία των ΚΤΕΛ Αττικής (επί οδού Μαυρομματαίων, αριστερά εποπτείου ΚΤΕΛ)
  • Στην Κηφισιά (πλατεία Πλατάνου, στάση προς Αθήνα)
  • Στο Πέραμα (τέρμα λεωφορείων, πλησίον εκδοτηρίου)
  • Στους Αγίους Αναργύρους (πλατεία, πλησίον εκδοτηρίου)
  • Στην Κυψέλη (πλατεία, πλησίον εκδοτηρίου)
  • Στο Χαλάνδρι (Κολοκοτρώνη, τέρμα τρόλεϊ 18)
  • Στην Ευελπίδων (έναντι εισόδου, πλησίον εκδοτηρίου)
  • Στον Πειραιά (λιμάνι, έξω σπό Πύλες 3, 8, 12)
  • Στο Αεροδρόμιο
  • Στα Σπάτα (πλατεία Δημαρχείου)
Πώς γίνεται η επικύρωση ενός ATH.ENA TICKET;

Για την επικύρωση του ATH.ENA TICKET χρησιμοποιούνται τα νέα ακυρωτικά μηχανήματα που πλέον βρίσκονται σε λειτουργία σε όλα τα μέσα. Η επικύρωση γίνεται πλησιάζοντας το ATH.ENA TICKET σε απόσταση λίγων εκατοστών από το σημείο επαφής του ακυρωτικού μηχανήματος. Το ATH.ENA TICKET δεν μπαίνει σε κάποια σχισμή όπως τα παλιά εισιτήρια και δεν σφραγίζεται κατά την επικύρωση.

Στο Μετρό, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τον Προαστιακό (αστικό τμήμα και Αεροδρόμιο), χρησιμοποιούμε τις πύλες εισόδου/εξόδου. Κατά την είσοδο, ακουμπάμε το ATH.ENA TICKET στο μηχάνημα επικύρωσης που βρίσκεται στα δεξιά μας. Εφόσον η επικύρωση είναι επιτυχής υπάρχει ηχητικό και οπτικό μήνυμα (δύο πράσινα φωτάκια).

Αν η επικύρωση είναι αποτυχημένη (π.χ. λόγω άδειου ATH.ENA TICKET υπάρχει και πάλι ηχητικό και οπτικό μήνυμα (τέσσερα κόκκινα φωτάκια).

Κατά την έξοδο από το σταθμό προορισμού, ακουμπάμε και πάλι το ATH.ENA TICKET στο μηχάνημα επικύρωσης που βρίσκεται στα δεξιά της πύλης εξόδου (όταν οι πύλες θα είναι κλειστές).

Προς το παρόν οι πύλες παραμένουν ανοικτές και θα κλείσουν μόνο όταν η χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έχει γενικευθεί για όλους τους επιβάτες και τα παλιά εισιτήρια και κάρτες απεριορίστων διαδρομών καταργηθούν εντελώς.

Στα Λεωφορεία, τα Τρόλεϊ και το Τραμ χρησιμοποιούμε τα νέα ακυρωτικά μηχανήματα μπλε χρώματος που βρίσκονται κοντά σε κάθε πόρτα. Επικυρώνουμε το ATH.ENA TICKET μόνο κατά την είσοδο στο όχημα.

Το ATH.ENA TICKET, ανεξαρτήτως του κομίστρου το οποίο χρησιμοποιούμε:

  • Επικυρώνεται σε ΚΑΘΕ πέρασμα (είσοδο ή έξοδο) από μπάρες (Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός)
  • Επικυρώνεται σε ΚΑΘΕ επιβίβαση (όχι αποβίβαση) σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ και Τραμ.

Σημειώνεται ότι μετά την επικύρωση ενός προϊόντος κομίστρου (π.χ. εισιτήριο 90 λεπτών) δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση όσες φορές και να περάσεις το εισιτήριο από το μηχάνημα αυτά τα 90 λεπτά.

Τι γίνεται αν λήξει το προϊόν κομίστρου πριν ολοκληρώσω τη διαδρομή μου;

Είναι πολύ σημαντικό το προϊόν κομίστρου που έχει επικυρωθεί να μη λήξει κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ και Τραμ, αν το προϊόν κομίστρου (π.χ. εισιτήριο 90 λεπτών) λήξει κατά τη διάρκεια της διαδρομής και στη συνέχεια γίνει έλεγχος εισιτηρίων, επιβάλλεται πρόστιμο στον κάτοχο της κάρτας.

Σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Προαστιακό αν το προϊόν κομίστρου έχει λήξει πριν από την έξοδο από ένα σταθμό, η μπάρα δεν θα ανοίξει για την έξοδο του επιβάτη. Σε αυτήν την περίπτωση, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, ο επιβάτης θα πρέπει να πατήσει το κομβίο κλήσης του υπεύθυνου του σταθμού για να του ανοίξει και να εξέλθει.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: