Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τέσσερις εγκαταστάσεις για κλασικό αθλητισμό υλοποιούνται σε Δήμους της ΠΕ Πειραιά

Χωρίς κατηγορία στις 02/11/2017

Προϋπολογισμός € 2.920.983 

|> Μετά την κατάργηση του στίβου στο Γήπεδο Καραϊσκάκη το 2003, τα σωματεία κλασσικού αθλητισμού, υπέστησαν σοβαρό πλήγμα καθώς στερήθηκαν χώρο για προπόνηση και τέλεση αγώνων. Η Περιφέρεια Αττικής διαπιστώνοντας αυτή την ανάγκη, σχεδίασε και προχώρησε στη χρηματοδότηση για τη συντήρηση και την ανακατασκευή τεσσάρων  αθλητικών έργων, σχετικά με τον κλασικό αθλητισμό, συνολικού προϋπολογισμού 2.920.983 ευρώ, έργων που βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης σε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Για το σύνολο των έργων, που χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, συζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης με τον γ.γ. του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης τους.

Μεταξύ των άλλων θεμάτων που αφορά την ανάπτυξη του κλασικού Αθλητισμού  ήταν σε συνεργασία με τον εντεταλμένο σύμβουλο της Περιφέρειας Σπύρο Πάντζα να εξεταστεί η δυνατότητα εξεύρεσης χώρου στην περιοχή για την κατασκευή σταδίου κλασικού αθλητισμού, κατάλληλο για τη φιλοξενία επίσημων διοργανώσεων.

Τα αθλητικά έργα, που βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης ή έχουν αποπερατωθεί, όπως τόνισε ο  αντιπεριφερειάρχης Πειραιά,  είναι τα εξής:

  • Η ανακατασκευή του ανοιχτού Δημοτικού Σταδίου Κερατσινίου, στην περιοχή «Σιταποθήκες», προϋπολογισμού 758.904 ευρώ. Θα γίνουν εργασίες τοποθέτησης νέου συνθετικού τάπητα (τύπου ταρτάν) στο στίβο, ανακατασκευή των αποδυτηρίων κάτω από τις εξέδρες του γηπέδου, αλλαγή του φωτισμού και ενεργειακή αναβάθμιση (ηλιακά συστήματα). Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε, την Πέμπτη 27/10, τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια και στο Δήμο για την εκτέλεση του έργου.
  • Η αποκατάσταση και βελτίωση του Θεμιστόκλειου Σταδίου, στο Δήμο Πειραιά, προϋπολογισμού 1.373.721 ευρώ. Το Θεμιστόκλειο αποτελείται από το στίβο και δύο κτίρια, με αποδυτήρια και ένα διώροφο, το οποίο παραμένει κενό διότι έχει υποστεί ζημιές από τους σεισμούς του 1999 και έκτοτε δεν έχει επισκευασθεί. Το έργο έχει δημοπρατηθεί.
  • Η ανακατασκευή του συνθετικού τάπητα του στίβου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κορυδαλλού, προϋπολογισμού 602.358 ευρώ. Το έργο, το οποίο καλύπτει εργασίες και σε άλλα γήπεδα του Κορυδαλλού, βρίσκεται σε διαδικασία δημοπράτησης.
  • Η ανακατασκευή του συνθετικού τάπητα του στίβου του σταδίου της Πρόνοιας Περάματος, προϋπολογισμού 186.000 ευρώ. Το έργο ολοκληρώθηκε και έχει δοθεί για χρήση στα σωματεία της περιοχής.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: