Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τελετή εγκαινίων εικόνας της Αναστάσεως στον ρωσικό τομέα του κοιμητηρίου της Ανάστασης

Χωρίς κατηγορία στις 04/11/2017

Παρευρέθη ο δήμαρχος

|> Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε χθες στην τελετή εγκαινίων της εικόνας της Αναστάσεως του Χριστού στο ρωσικό τμήμα του Δημοτικού Κοιμητηρίου «Ανάσταση», που οργανώθηκε από την ενορία του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος (Ρωσική Εκκλησία), με την υποστήριξη της εδώ Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η εικόνα της Αναστάσεως του Χριστού φιλοτεχνήθηκε στην Αγία Πετρούπολη πάνω σε κεραμικό και τοποθετήθηκε στο Μνημείο των Ρώσων στρατιωτών και ναυτών που βρίσκεται στο Ρωσικό Νεκροταφείο, δίπλα στον μικρό Ιερό Ναό της Αγίας Όλγας, στη θέση μιας παλιάς εικόνας, η οποία χάθηκε.

Ο δήμαρχος Πειραιά κ. στον χαιρετισμό του, είπε:
«Σεβαστοί πατέρες, αξιότιμε κύριε Bredikhin, αξιότιμοι κύριοι εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας, κυρίες και κύριοι. Με χαρά είμαι και φέτος εδώ. Είναι τιμή για την πόλη του Πειραιά να φιλοξενεί το Ρωσικό Νεκροταφείο. Από την πρώτη στιγμή ήμασταν απόλυτα συνεργάσιμοι και έχουμε αναπτύξει μία καλή συνεργασία με την Πρεσβεία, τον Πρέσβη και τους συνεργάτες του, ώστε να δίνουμε κάθε έγκριση προκειμένου το ρωσικό κοιμητήριο να αναβαθμίζεται και να αναβαθμίζεται όπως η Ρωσική Πρεσβεία το επιθυμεί.
Υπάρχουν σημαντικά ταφικά μνημεία και έχουμε έρθει με τον κ. Bredikhin, αρκετές φορές εδώ. Χαίρομαι που έρχεται μία εικόνα από την Αγία Πετρούπολη και φυσικά η ιστορική σημαία του Αγίου Ανδρέα. Η Αγία Πετρούπολη είναι αδελφοποιημένη πόλη με τον Πειραιά.
Πιστεύω ότι είναι ένα σημαντικό μνημείο, όχι μόνο για τους Ρώσους που ζουν ή έρχονται στην Αθήνα και στον Πειραιά, αλλά είναι ένα σημαντικό ταφικό μνημείο που αξίζει να επισκεφτούν και όλοι οι Πειραιώτες και όλοι οι Έλληνες, ώστε να δουν από κοντά και το σεβασμό που η Ρωσική Πρεσβεία και οι Ρώσοι έχουν για τα μνημεία τους, ώστε να διδασκόμαστε κι εμείς, αλλά και να ενημερωθούν για ανθρώπους που δεν ζουν πλέον, αλλά έχουν προσφέρει τα μέγιστα ως μέλη του στρατού της Ρωσίας του Ναυτικού είτε άλλα σημαντικά ταφικά μνημεία που υπάρχουν εδώ. Θα είμαστε πάντα θετικοί σε οποιαδήποτε νέα πρόταση της Ρωσικής Πρεσβείας, ώστε το Κοιμητήριο αυτό να αναβαθμίζεται συνεχώς».

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο πρεσβευτής σύμβουλος της Ρωσικής Πρεσβείας Oleg Bredikhin, εκπροσωπώντας τον Ρώσο πρέσβη, στρατιωτικοί ακόλουθοι της Πρεσβείας, καθώς και Ρώσοι πολίτες που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Απάντηση