Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τα βασικά συμπεράσματα της ΕΣΕΕ για την κίνηση της αγοράς κατά την ημέρα της “Black Friday”

Χωρίς κατηγορία στις 28/11/2017

Τι ανακοινώθηκε

|> Mini report εξέδωσε σήμερα η ΕΣΕΕ για την κίνηση της αγοράς κατά την “Black Friday” και αναφέρει:

Για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιείται ο διεθνής θεσμός των καταστημάτων, η “Black Friday”. Φέτος τα ελληνικά καταστήματα  συμμετείχαν αισθητά πιο οργανωμένα σε σχέση με πέρυσι στο συγκεκριμένο θεσμό με προσφορές και εκπτώσεις.

Η ΕΣΕΕ θέλοντας να διερευνήσει τη δεύτερη συμμετοχή στη “Black Friday”, στις κατά τόπους εμπορικές αγορές αλλά και να εξετάσει το αν τελικά υιοθετήθηκε από την αγορά, συγκέντρωσε τη γνώμη των Εκπροσώπων των Εμπορικών Συλλόγων, πραγματοποιώντας  ποιοτική έρευνα σε κεντρικές πόλεις της χώρας στο εκτενές δίκτυο Συλλόγων-Μελών της. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε δειγματοληπτική έρευνα σε τυχαίο δείγμα επιχειρήσεων των κλάδων που συμμετέχουν σε εκπτωτικές περιόδους, δηλαδή επιχειρήσεις ένδυσης, υπόδησης, οικιακού εξοπλισμού, αθλητικών ειδών και παιχνιδιών.

Τα βασικά συμπεράσματα που συνάγονται είναι τα ακόλουθα:

  • Τα εμπορικά καταστήματα έλαβαν καλύτερη ενημέρωση σε σχέση με πέρυσι, με αποτελέσματα να υπάρξει μια καλύτερη οργάνωση για τη συμμετοχή τους.
  • Για το μεγαλύτερο μέρος των καταστημάτων η πρακτική της “Black Friday” κατέχει θετικό αντίκτυπο όσον αφορά τον όγκο των πωλήσεων που πραγματοποιήθηκαν τη συγκεκριμένη μέρα.
  • Με βάση τους Εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων οι πωλήσεις των καταστημάτων κινήθηκαν στις περισσότερες περιοχές σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι τη συγκεκριμένη ημέρα.
  • Παρόλο τη θετική επιρροή στις πωλήσεις, η πλειονότητα του εμπορικού κόσμου σε γενικές γραμμές κρίνει αρνητικά την εν λόγω πρακτική για τις μικρές επιχειρήσεις.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: