Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ολοκληρώνεται η 13η Φιλική Συνάντηση Τοπικών Διοικήσεων της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Χωρίς κατηγορία στις 03/12/2017

Σήμερα στο “Savoy”

|> Στην τελετή έναρξης της 13ης  Φιλικής Συνάντησης των Τοπικών Διοικήσεων της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών, που πραγματοποιήθηκε χθες και ολοκληρώνονται σήμερα, στο ξενοδοχείο “Savoy”, παρευρέθηκε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Μώραλης, είπε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που διεξάγεται η 13η  Φιλική Συνάντηση των Τοπικών Διοικήσεων της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών, στον Πειραιά. Πριν λίγους μήνες συναντήθηκα με τον πρόεδρο και ενημερώθηκα για τη γενικότερη λειτουργία και δραστηριότητα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και το πως είναι δομημένη στη χώρα μας.

Μου προτάθηκε να συνδιοργανώσουμε αυτή την τριήμερη εκδήλωση και  ανταποκρίθηκα αμέσως. Το πρόγραμμα είναι  ενδιαφέρον, διότι είχε επισκέψεις στο Ναυτικό Μουσείο, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην πόλη γενικότερα του Πειραιά και έπεται και συνέχεια.

Είτε είστε κάτοικοι της Αττικής είτε κάτοικοι της Περιφέρειας, την ιστορία του Πειραιά θεωρώ πως την γνωρίζετε.  Ο Πειραιάς είναι γνωστή πόλη και για την αρχαία ιστορία του και για το πρόσφατο παρελθόν και το παρόν του και θέλω να πιστεύω προσωπικά και για το μέλλον του. Είναι μία κομβική πόλη για τη χώρα. Είναι το μεγάλο λιμάνι της Ελλάδας, η παραδοσιακή έδρα της ελληνικής ναυτιλίας,  η πύλη όπου μπαίνουν και βγαίνουν εκατομμύρια τουρίστες στη χώρα. Θεωρώ λοιπόν ότι υπάρχουν προδιαγραφές, ώστε ο Πειραιάς να βαδίσει στο δρόμο της ανάπτυξης, παράλληλα φυσικά με τη χώρα. 

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και να ευχηθώ καλή επιτυχία στο υπόλοιπο του τριημέρου των εκδηλώσεων. Να σας συγχαρώ για τη λειτουργία σας, για την κοινωνική και την πολιτιστική προσφορά σας στον τόπο και στον Πειραιά, αλλά κι αλλού:  με τις ημερίδες, με τις αιμοδοσίες, με την κοινωνική προσφορά και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Νομίζω ότι τα έχουμε ανάγκη όλοι αυτά. Ως  Δημοτική Αρχή θέλουμε να προχωράμε σε συνέργειες. Είναι η εποχή των συνεργειών και των συνεργασιών. Θα είμαστε παρόντες από εδώ και στο εξής σε οποιοδήποτε κάλεσμα της Ένωσής σας, για να συμβάλουμε με τα λίγα μέσα που διαθέτουμε. Δεν χρειάζονται πολλά μέσα για να πετύχουν ορισμένες συνεργασίες.

Επειδή μπήκαμε  στον Δεκέμβριο να σας ευχηθώ καλή χρονιά, με υγεία για όλους σας και τις οικογένειές σας. Να τα εκατοστήσει η Ένωση και να έχουμε κι άλλες παρόμοιες και καλύτερες ακόμη εκδηλώσεις και στην πόλη μας».

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών Κυριάκος Κάρκαλης προσέφερε στον δήμαρχο Πειραιά μια αναμνηστική πλακέτα της Συνάντησης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: