Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Γαλλία θρηνεί για τον χαμό τού Τζόννυ Χάλλυνταιϋ – τον μεγάλο τής ροκ που “έφυγε” χθες…

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 06/12/2017

Ήταν 74 ετών 

|> “Έφυγε” σε ηλικία 74 ετών από καρκίνο του πνεύμονος ο Τζόννυ Χάλλυνταιϋ. «Ο Τζόννυ Χάλλυνταιϋ έφυγε. Γράφω αυτές τις λέξεις χωρίς να τις πιστεύω. Κι όμως είναι αλήθεια. Ο άνδρας μου δεν υπάρχει πια. Μας άφησε απόψε όπως έζησε όλη του τη ζωή, με θάρρος και αξιοπρέπεια», έγραψε η σύντροφός του, Λετίσια, στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ο Τζόννυ Χάλλυνταιϋ  – ή Ζαν-Φιλίπ Σμετ, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του Γάλλου σούπερ σταρ- έζησε μια πολυτάραχη ζωή. Γεννημένος την 15η Ιουνίου 1943, είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει το 1966, είχε καταρρεύσει επί σκηνής το 1986, είχε παντρευτεί πέντε φορές, τις δύο την ίδια γυναίκα, την κόρη ενός από τους πιο παλιούς του φίλους, που είχε γράψει αρκετά από τα τραγούδια του. Όμως η γυναίκα που έγραψαν “ιστορία” ήταν η Συλβί Βαρτάν.

Στα 57 χρόνια της καριέρας του, ο Τζόννυ Χάλλυνταιϋ, ο οποίος ήταν  γνωστός και με το παρατσούκλι ο Γάλλος “Έλβις Πρίσλεϊ”, πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους και υπήρξε το “είδωλο των νέων” στη Γαλλία, διαπερνώντας εποχές και μουσικά στιλ, από το ροκ εν ρολ μέχρι τη βαριετέ, από τη ροκ ως τα μπλουζ.

Το σήμα κατατεθέν του ήταν οι παραστάσεις που έδινε στη σκηνή. Συνολικά έκανε 50 περιοδείες και τραγούδησε μπροστά σε 28 εκατομμύρια θεατών.

Απάντηση