Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με ορκωμοσία σπουδαστών τα εγκαίνια ανακαινισμένης πτέρυγας της Ακαδημίας Ε.Ν. Ύδρας

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 16/12/2017

Χορηγία Ναυτικού Επιμελητηρίου

|> Στην ορκωμοσία των πρωτοετών σπουδαστών της ιστορικής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού της Ύδρας και στα εγκαίνια του ανακαινισμένου χώρου πολλαπλών χρήσεων της Σχολής, παρέστη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής. Επίσης παρέστησαν οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας, Γεωργία Γεννιά, Ελένη Σταματάκη, ο αρχηγός του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτης Ράπτης, ο γενικός επιθεωρητής ΛΣ-ΕΛΑΚΤ υποναύαρχος Αθανάσιος Ντούνης και ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Πατέρας.

Σημειώνεται ότι η ανακαίνιση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων της σχολής, ολοκληρώθηκε με την ευγενική χορηγία του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του προέδρου του Γιώργου Πατέρα.

Ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο της Ύδρας όπου ενημερώθηκε από τον Λιμενάρχη, Πλωτάρχη ΛΣ, Γεώργιο Μανδαλάκη για τις επιχειρησιακές λειτουργίες και από τον Δήμαρχο της Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη για τις εργασίες ανακαίνισης του δημοτικού κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το Λιμεναρχείο.

Ο κ. Κουρουμπλής, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Θεωρώ πως οι σχολές μπορούν να φτάσουν στο επίπεδο που θέλουμε. Γιατί αυτή την περίοδο 600 υπερσύγχρονα πλοία έχουν παραγγείλει οι Έλληνες εφοπλιστές. Χρειάζονται κατά συνέπεια άνθρωποι με υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας. Γι’ αυτό δεν σταματάμε μόνο σε όσα είπα. Ξεκινήσαμε συνεργασία των Πανεπιστημίων και των Τεχνολογικών ιδρυμάτων της χώρας με όλες τις ΑΕΝ. Αυτό σημαίνει εμπλουτισμό με την παρουσία καθηγητών και επιστημόνων από όλα αυτά τα επιστημονικά κέντρα που σχετίζονται με τις εξειδικεύσεις των σχολών μας. Ιδρύσαμε Σχολή Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών Εμπορικού Ναυτικού, Ειδικό Σχολείο Μηχανικών Ε.Ν. στην ΑΕΝ Χίου και Σχολή Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων στην ΑΕΝ Οινουσσών για εθνικούς λόγους.

Ζητήσαμε από τον Γ.Γ. του IMO και διεκδικούμε από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό τη λειτουργία παραρτήματος του ναυτιλιακού του Πανεπιστημίου στην Ελλάδα. Θέλουμε να είστε οι πιο ανταγωνιστικοί αξιωματικοί Εμπορικού Ναυτικού στον κόσμο, γιατί η ναυτιλία είναι πλέον μια παγκόσμια πραγματικότητα»

Στον χαιρετισμό του ο τ. υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, μεταξύ άλλων, είπε:

«Η κυβέρνηση και ο υπουργός θα συνεχίσουμε τη συστηματική προσπάθεια για την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, αλλά και για την αναγέννηση της χώρας και το ξεπέρασμα της κρίσης. Για να αναζητήσουμε δρόμους προς τις κατευθύνσεις που πραγματικά το έχει ανάγκη αλλά και το αξίζει ο Ελληνικός Λαός».

Χαιρετισμό προς τους σπουδαστές και τους γονείς τους, απηύθυνε και η βουλευτής Γεωργία Γεννιά.

Η κ. Γεννιά απηύθυνε χαιρετισμό  ενώπιον των νέων σπουδαστών της Ακαδημίας και των γονέων τους.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: