Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

ΕΣΗΕΑ: Αδιαπραγμάτευτο είναι το δικαίωμα στην απεργία – Δεν κυκλοφορούν οι εφημερίδες

Κοινωνια στις 12/01/2018

Απεργούν οι διανομείς Τύπου

|> Από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκδόθηκε με τίτλο «Αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα στην απεργία’ η παρακάτω ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ενώνει την φωνή του με τους εργαζομένους όλης της χώρας. Το δικαίωμα στην απεργία αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα, προορισμένο να προστατεύει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Κάθε περιορισμός του συνιστά ευθεία επίθεση στις κατακτήσεις δεκαετιών και είναι αυτονόητο ότι θα μας βρει αντίθετους.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι, εμείς τουλάχιστον, το απεργιακό μας δικαίωμα δεν πρόκειται να το διαπραγματευθούμε με κανένα «θεσμό» και θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα για την προάσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των μελών μας.

Στις 12 μ. συγκέντρωση στην Ομόνοια

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας, από χθες και ώρα 17:00 έως σήμερα 12/1 (ώρα 17:00) αποφάσισε το Δ.Σ. του σωματείου στην διανομή Τύπου, εφαρμόζοντας την απόφαση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου. Τα συνδικάτα στον χώρο του Τύπου καλούν σε συγκέντρωση, σήμερα Παρασκευή στις 12:00, στην πλατεία Ομονοίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, η απεργία πραγματοποιείται ενάντια στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενάντια στις αντεργατικές αλλαγές με την εμπόδιση της απεργίας, και ενάντια στην πτώχευση των εργαζομένων, με τους 250 άνεργους του πρακτορείου «Ευρώπη», με εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα, καθυστερήσεις μισθών και εντατικοποίηση στο πρακτορείο «Άργος».

Οι εργαζόμενοι, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στην απεργία και διεκδικούν: πρόσληψη όλων των απολυμένων του πρακτορείου «Ευρώπη» στην «Άργος» ή σε όποια εταιρεία αναλάβει τη διανομή του Τύπου, υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα πρακτορεία, υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, απαγόρευση πλειστηριασμών σπιτιών των λαϊκών νοικοκυριών.

 

Απάντηση