Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Ένας μήνας στην εξοχή” με τη Μαίρη Βιδάλη στο “Διάχρονο”

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 14/01/2018

Μία παράσταση αξιώσεων, σε ένα υπόγειο θεατράκι, που θα ζήλευε και ο Ντασέν!

|> Όταν το 1984 το Εθνικό Θέατρο είχε ανεβάσει στην Κεντρική Σκηνή το έργο “Ένας μήνας στην εξοχή” του Ιβάν Τουργκένιεφ, σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασέν και την Κάτια Δανδουλάκη στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Νατάλια Πέτροβνα, η Μαίρη Βιδάλη έκανε τα πρώτα βήματά της στο “σανίδι” και δεν γνωρίζω εάν είχε δει την παράσταση. Είτε την είχε δει είτε όχι, θα πρέπει να αισθάνεται περήφανη, επειδή μέσα σε ένα υπόγειο θεατράκι και με μία λιτή παρουσίαση, κατάφερε να κάνει ένα ανέβασμα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από εκείνη του Εθνικού Θεάτρου

|> Παντελής Π. Ξανθίδης

Η πρεμιέρα του αριστουργήματος του Ρώσου μυθιστοριογράφου, ποιητή και θεατρικού συγγραφέα Ιβάν Τουργκένιεφ, ανέβηκε προχθές στο “Διάχρονο Θέατρο” της Μαίρης Βιδάλη, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μαντέλη και σε μετάφραση από το πρωτότυπο του Ιβάν Ντοντακόφ.

Η σκηνοθεσία είναι της Κατερίνας Μαντέλη, τα σκηνικά-κοστούμια της Ιωάννας Κατσιαβού, οι φωτισμοί του Γιώργου Δανεσή, η καλλιτεχνική διεύθυνση της Αδαμαντίας Μαντελένη.

Μαζί με την Μαίρη Βιδάλη παίζουν ο Πέτρος Αποστολόπουλος (Μιχαήλ Αλεξάντροβιτς Ρακίτιν), ο Δημήτρης Δρακόπουλος (Αλεξέι Νικολάγιεβιτς Μπελάγιεφ), η Βέρα Μακρομαρίδου (Βέρα), ο Κωνσταντίνος Νιάρχος (Ιγκάντι Ίλιτς Σπιγκέλσκι), ο Τάσος Μπλάτζιος (Αρκάντι Σεργκέγιεβιτς Ισλάγιεφ), η Λαμπρινή Λίβα (Άννα Σιμιόνοβνα Ισλάγεφ), η Ρούλα Αντωνοπούλου (Λιζαβέττα Μπογκτάνοβνα)
και ο Τάκης Δεληγιάννης (Αφανάσυ Ιβάνοβιτς Μπολσιντσώφ). Τραγουδά στα ρώσικα η Αλμπίνα Ζαχαριάδου.

Τα σκηνικά – κοστούμια είναι της Ιωάννας Κατσιαβού και οι φωτισμοί του Γιώργου Δανεσή, ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η σκηνοθέτις Αδαμαντία Μαντελένη.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η υπόθεση με δυό λόγια: Τη γαλήνια, σχεδόν ακίνητη ζωή του αγροκτήματος ταράζει, ένας γεμάτος ζωντάνια δάσκαλος, ο νεαρός Αλεξέι (Δημήτρης Δρακόπουλος), με τη Ναταλία (Μαίρη Βιδάλη) να τον ερωτεύεται παράφορα και να ταλαντεύεται ανάμεσα στην αξιοπρέπεια και το πάθος.

Οι χαρακτήρες του πολυπρόσωπου αυτού έργου κάνουν τις επώδυνες επιλογές τους, οι επιθυμίες παραμένουν αγιάτρευτες. Έργο ψυχικών διαθέσεων και μεταπτώσεων, με ποιητική μελαγχολία και ήρωες αληθινούς που κλυδωνίζονται για λίγο από συναισθηματική αναστάτωση και φλογερά πάθη. Ένα θαυμάσιο ψυχολογικό και ατμοσφαιρικό έργο. Οι θεατές θα παρακολουθήσουν στη σκηνή αυτό το θυελλώδες διάλειμμα στην ήρεμη ζωή των ηρώων.

>>> Η διάρκεια της παράστασης είναι 120΄ λεπτά και το έργο θα παίζεται κάθε Σάββατο (9 μμ) και κάθε Κυριακή (7:30 μμ). Εισιτήρια: 15 ευρώ και για ανέργους 10 ευρώ. Κρατήσεις: 210.7233.229. “Διάχρονο Θέατρο”, Πυθέου 50-52, Νέος Κόσμος, στάση Μετρό Άγιος Ιωάννης (έξοδος Κασομούλη).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: