Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επίσκεψη του διοικητή του βορείου στόλου της Αιγύπτου, στο δημαρχιακό μέγαρο του Πειραιά

Χωρίς κατηγορία στις 22/01/2018

Συνάντηση με Δαβάκη

|> Ο πρόεδρος του δ.σ. Πειραιά Γιώργος Δαβάκης υποδέχθηκε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιπροσωπεία του εκπαιδευτικού πλοίου της Αιγύπτου “Shalatin”,  το οποίο κατέπλευσε το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, με επικεφαλής τον διοικητή βορείου στόλου της Αιγύπτου υποναύαρχο Walid Mohamed Ibrahim Shaltout. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου και Σταύρος Βοϊδονικόλας.

Τον Αιγύπτιο υποναύαρχο συνόδευαν ο κυβερνήτης-αντιπλοίαρχος Mohamed Mokhtar Abd El-Rahman, καθώς και αξιωματικοί. Το πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι του Πειραιά έως την Πέμπτη 25/1.

 Σε δήλωσή του ο Γιώργος Δαβάκης, είπε:

«Σήμερα είχαμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχθούμε για μία ακόμη χρονιά  το εκπαιδευτικό πολεμικό πλοίο της Αιγυπτιακής Δημοκρατίας, το  “Shalatin”, αλλά με διαφορετικούς επισκέπτες. Το συνόδευαν ο ναύαρχος-αρχηγός βορείου στόλου της Αιγύπτου, βεβαίως ο κυβερνήτης του πλοίου και ο ακόλουθος άμυνας της Αιγυπτιακής Πρεσβείας. Επισκέφθηκαν το Δημαρχείο μας μόλις έφτασαν, στα πλαίσια του κατάπλου  και της ανταλλαγής επισκέψεων μεταξύ των δύο χωρών. Ήρθαν στο Δημαρχείο. Συζητήσαμε διάφορα θέματα και τους εξηγήσαμε  τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου και τις αρμοδιότητές του. Τους προσκαλέσαμε να τους φιλοξενήσουμε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και όπου αλλού επιθυμούν κατά το διάστημα το οποίο θα παραμείνουν εδώ,  στη χώρα. Αντηλλάγησαν δώρα. Εμείς τους δώσαμε ένα ωραίο λεύκωμα – βιβλίο το οποίο αναφέρεται στην ιστορία της Ναυτικής Ελλάδος και έναν θυρεό του Δήμου Πειραιά εκ μέρους του Δημάρχου Πειραιά κ. Μώραλη. Εκείνοι  μας έδωσαν εμβλήματα του αιγυπτιακού στόλου και του αιγυπτιακού ναυτικού».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: