Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Ροζίτα αποφάσισε να “μιλήσει” για πρόσωπα και παρασκηνιακές καταστάσεις του αιώνα “της”

FLASH στις 25/01/2018

Τα μυστικά των καλλιτεχνών…

|> Δημήτρης Καπράνος

|> Έχω ακούσει και διαβάσει πολλά για τον “καλλιτεχνικό κόσμο”, απίθανες ιστορίες για πρόσωπα τα οποία έχω ζήσει από κοντά και “καραφλιάζω” με τις τόσες ανακρίβειες.

Για παράδειγμα, άκουγα πολλά και διάφορα για μια λαϊκή τραγουδίστρια, με την οποία είχα την τύχη να συνεργαστώ. Είναι “ερωτικά αχόρταγη, δεν τη βλέπει το σπίτι της από τους τόσους εραστές”, μου έλεγαν φίλοι.

Η εν λόγω κυρία, λοιπόν, ερχόταν στο κέντρο με ταξί, μισή ώρα πριν ανέβει στην πίστα και έφευγε αμέσως μόλις τελείωνε, για να βρίσκεται σπίτι, καθώς έπρεπε να ξυπνά πρωί-πρωί για να συνοδεύει τα μικρά της παιδιά στο σχολείο! Τόσο “αχόρταγη” και τόσο “γυρίστρα” ήταν!

Ωστόσο, τα “πάθη” και οι “περιπέτειες” των ανθρώπων της “σόου μπιζ”, εξιτάρουν πάντα το κοινό και, όπως είναι φυσικό, αναμένεται να τους εξιτάρει και το βιβλίο (δεύτερος τόμος) «Ο αιώνας της Ροζίτας (1957-2017)», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Οδός Πανός”, σε επιμέλεια της κόρης της Ιρένε Μαραντέϊ.

Η καλή μας φίλη Ροζίτα Σώκου, ζώσα ιστορία της ελληνικής καλλιτεχνικής σκηνής, δεν φείδεται αποκαλύψεων και από τις σελίδες του βιβλίου της μπορείτε να μάθετε ότι:

Το ειδύλλιο Βουγιουκλάκη -Παπαμιχαήλ πλέχτηκε όταν ο Παπαμιχαήλ έπαιζε στην “Κολόμπ”, στον ίδιο θίασο με την Αλίκη, αλλά και τη Δέσπω Διαμαντίδου, με την οποία είχε δεσμό (εκείνη τον ανέδειξε)! Μια μέρα μού τηλεφωνεί η Ντένη και μου λέει: «Θα σου πως κάτι απίστευτο: Φίλος μου είδε τον Παπαμιχαήλ να τρώει με τη Βουγιουκλάκη τέσσερις η ώρα το πρωί σε ταβέρνα”. Δηλαδή, αφού γύριζαν σπίτι με τη Δέσπω μετά τα μακαρόνια, αυτός ξανάβγαινε μόνος με την Αλίκη…».

Αναφορά γίνεται και στην Μελίνα και τον Ντασέν με τους οποίους η συγγραφέας έκανε παρέα στην Ρώμη, όταν ήταν έγκυος. «Ο Ντασέν έπρεπε να διαλέξει μια νεαρή ηθοποιό και, επειδή οι αιτήσεις ήταν πάρα πολλές, ζήτησε από τη Μελίνα κι εμένα να κάνουμε το πρώτο ξεσκαρτάρισμα. Η Μελίνα απέρριπτε όλες τις πολύ νόστιμες και αυτές που ‟έπαιζαν πολύ, παριστάνοντας, κατά την άποψή της, τις ‟θεατρινάρες”».

Κι ένα περιστατικό σε σουίτα του “Χίλτον” με τον Μάρλον Μπράντο: «Όταν μπήκαμε στη σουίτα του, ακούμπησε βαριά τη χερούκλα του στο πόδι μου. Όταν μείναμε μόνοι, κοίταξε το πόδι που κρατούσε και εξακρίβωσε πως ήταν πολύ σκούρο. ‟Όχι, είναι το χρώμα της κάλτσας. Δώρο της πεθεράς μου. Μου χάρισε μια ντουζίνα μαύρες κάλτσες και λυπάμαι να τις πετάξω” του είπα. “Η πεθερά σου έχει πολύ καλό γούστο” παρατήρησε με νόημα. Η “σχέση” μας, πάντως, τελείωσε εκεί…». Διαβάστε τον “Αιώνα της Ροζίτας”. Είναι από πρώτο χέρι…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: