Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Brexit: Οι ευρωβουλευτές καλούνται για αξιολόγηση προόδου στα δικαιώματα των πολιτών

ΕU,ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 31/01/2018

Αύριο στις Βρυξέλλες

|> Η πρόοδος στις συνομιλίες σχετικά με τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο και τους Βρετανούς πολίτες της ΕΕ μετά το Brexit θα αξιολογηθεί σε δημόσια ακρόαση αύριο Πέμπτη 1/2 στο κτήριο Paul-Henri Spaak των Βρυξελλών.

Η προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών υπήρξε μία από τις προτεραιότητες του Κοινοβουλίου από την έναρξη των συνομιλιών με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Η κοινή ακρόαση που διοργανώθηκε από τις επιτροπές «Πολιτικές Ελευθερίες, Απασχόληση και Αναφορές» θα εξετάσει την κατάσταση μετά την ανακοίνωση από τους ηγέτες της ΕΕ τον περασμένο Δεκέμβριο ότι έχει ήδη επιτευχθεί “ικανοποιητική πρόοδος” σε όλους τους τομείς για να ξεκινήσει η δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων.

Ο Guy Verhofstadt (ALDE, ΒΕ), κύριος διαπραγματευτής του Brexit του Κοινοβουλίου, θα ανοίξει τη συζήτηση. Θα υπάρξουν επίσης εκπρόσωποι των οργανώσεων πολιτών “Τα 3 εκατομμύρια”, “Βρετανοί στην Ευρώπη” και “Νέοι Ευρωπαίοι”, καθώς και ακαδημαϊκοί και άλλοι εμπειρογνώμονες.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά από τη συμφωνία αποχώρησης να ενσωματωθεί το πλήρες σύνολο δικαιωμάτων που απολαμβάνουν σήμερα οι πολίτες και να διασφαλιστεί η αμοιβαιότητα, η ισότητα, η συμμετρία και η απαγόρευση των διακρίσεων για τους πολίτες της ΕΕ στους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου και του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: