Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σειρά εκδηλώσεων της γενικής γραμματείας Ισότητας των Φύλων για την Ημέρα της Γυναίκας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 26/02/2018

Από 5/3 έως 13/4

|> Η γενική γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), τιμώντας για ακόμη μια χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Δευτέρα, 5 Μαρτίου στις 17:30, Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134. Είσοδος ελεύθερη.

  • Τίθενται υπό την αιγίδα της ΓΓΙΦ οι θεατρικές παραστάσεις: «Σας ευχαριστώ κορίτσια» της Πιλάρ Θαπάτα  –  ερμηνεία:  Δημήτρης  Λειβαδιάς &«Η κατάρρευση» της Laura Rubion Galletero  –  ερμηνεία:  Μ. Άσπρου. Παραγωγή: Νέα Ισπανική Σκηνή & Ισπανικό Κοινωνικό Θέατρο. Σκηνοθεσία: Στυλιανός Ροδαρέλης.

Πέμπτη, 8 Μαρτίου στις 13:00 – Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» , Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8.

  • Εκδήλωση της ΓΓΙΦ με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για την παρουσίαση της σειράς γραμματοσήμων με θέμα την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών, που για πρώτη φορά κυκλοφορούν στη χώρα μας. Βράβευση της πρώτης γενικής γραμματέα Ισότητας των Φύλων Χρυσάνθης Λαΐου – Αντωνίου, για τη σημαντική συμβολή της στην ουσιαστική και θεσμική κατοχύρωση των δικαιωμάτων των γυναικών.

Παρασκευή, 23 Μαρτίου στις 09:30 – Αίθουσα συνεδριάσεων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Φραγκούδη 9, Καλλιθέα.

  • Ημερίδα ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης της ΓΓΙΦ με θέμα «Γυναίκα και Υγεία» – Σύγχρονες απόψεις για συνήθη θέματα υγείας που απασχολούν το γυναικείο φύλο.

Τρίτη, 27 Μαρτίου στις 18:00 – Γυάλινη αίθουσα, 7ος όροφος στο κτίριο της ΓΓΙΦ – Δραγατσανίου 8.

  • Παρουσίαση του βιβλίου της Μ. Γκασούκα και της  Ξ. Φουλίδη «Όψεις εθνογραφικής έρευνας στις λαογραφικές σπουδές» / Φεμινιστική εθνογραφία – Διαδικτυακή εθνογραφία».

Παρασκευή – Σάββατο 30-31 Μαρτίου & Κυριακή 1 Απριλίου – Ταινιοθήκη της Ελλάδος Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134 – 136.

  • Τριήμερο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ 50/50 και στον Κινηματογράφο- Μέρος 2ο. Συνδιοργάνωση της ΓΓΙΦ με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κύπρου και την WIFT.GR
  • Συνεχίζεται η έκθεση της ΓΓΙΦ με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους με θέμα «εκ γυναικός… πηγάζει τα κρείττω, διαδρομή στις αρχειακές πηγές»

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή στο κοινό έως τις 13 Απριλίου Δευτέρα-Παρασκευή 10:00 – 14:00 στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, Δάφνης 61, Ψυχικό. Είσοδος ελεύθερη.

Οργανωμένες ξεναγήσεις θα γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη και ώρες 10:00 – 13:00, κατόπιν συνεννόησης. Επικοινωνία για τον προγραμματισμό των ξεναγήσεων: 210.6782 270 & 210.6782 278. Πληροφορίες: http://www.isotita.gr.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: