Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Την Παρασκευή και το Σάββατο, θα βρίσκεται στο “Κρεμλίνο” ο Αλκίνοος με την παρέα του

StarClub στις 01/03/2018

Ξεχωριστό διήμερο

|> Πέντε μουσικοί στη σκηνή, με έγχορδα όργανα στα χέρια: βιολί, βιολοντσέλο, κρητική λύρα, κιθάρα, λαούτο, μπουζούκι, κοντραμπάσο. Ελάχιστος ηλεκτρισμός, για την ενίσχυση του ήχου τους και για τους πειραματισμούς τους. Μια παρέα που δημιουργεί, που συναισθάνεται, που ταξιδεύει εντός και εκτός συνόρων, εντός και εκτός του αναμενόμενου, εντός και εκτός τόπου και χρόνου. Μια παρέα που εξελίσσεται ασταμάτητα τα τρία τελευταία χρόνια. Κάθε εμφάνισή τους αποτελεί και μια νέα ηχητική και συναισθηματική εμπειρία. Με δυό λόγια, πρόκειται για τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και την παρέα του, που την Παρασκευή και το Σάββατο θα εμφανιστούν στο “Κρεμλίνο” της πειραϊκής πλ. Κοραή.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης διαγράφει μια δική του, ιδιαίτερη πορεία. Ψάχνει τον ρόλο του τραγουδιού σε μια εποχή δύσκολη και αντιμουσική. Διαλέγοντας τους συνεργάτες του, έχοντας σαν αποσκευή αλλά και σαν εισιτήριο διαρκείας το υλικό του, και πιστεύοντας στην ιερότητα της τέχνης που υπηρετεί, προσεγγίζει από την αρχή έννοιες όπως «έκφραση», «ερμηνεία», «ενορχήστρωση», «κοινό», «επικοινωνία», «συνύπαρξη», «μοιρασιά», «συνδημιουργία».

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Μαζί του οι ξεχωριστοί μουσικοί Γιώργος Καλούδης (τσέλο, κρητική λύρα), Μανώλης Πάππος (μπουζούκι, λαούτο), Φώτης Σιώτας (βιολί), Δημήτρης Χατζηζήσης (βιολί) και Δημήτρης Τσεκούρας (κοντραμπάσο) . Συνοδοιπόροι σταθεροί και πολύτιμοι, ο Βαγγέλης Λάππας και ο Βασίλης Δρούγκας στην ηχοληψία και ο Κωνσταντίνος Μαργκάς στα φώτα.

Είσοδος 13 ευρώ με μπύρα ή κρασί, 11 ευρώ φοιτητές/άνεργοι. Ώρα έναρξης: 22:00. Κρατήσεις: 210.4100010

Απάντηση