Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με συμμετοχή διεθνών οργανώσεων το 38ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 10/03/2023

Άρχισε χθες με ανάγνωση του χαιρετισμού της Πρόεδρου της Δημοκρατίας και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή

|> Άρχισε χθες το απόγευμα στο Καβούρι το 38ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Το Συνέδριο ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του  σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Η έναρξη του Συνεδρίου είχε προγραμματιστεί να κηρυχθεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε επιστολή  όμως που απέστειλε προς την Συνομοσπονδία  η Κατερίνα Σακελλαροπούλου γνωστοποίησε ότι λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα,  δεν θα παραστεί στην εναρκτήρια εκδήλωση.

Η εκπόνηση πλαισίου θέσεων για τη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών και μέτρων για να μην ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές θα  αποτελέσει κεντρικό ζήτημα του Συνεδρίου.

Για τα ‘’γιατί;’’ και το ‘’πώς;’’, έκανε λόγο στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος (φωτό) ο οποίος, μεταξύ άλλων, γνωστοποίησε ότι θα επιδιωχθεί ομόφωνη συμφωνία εντός του Συνεδρίου για απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις, ώστε να μην παρουσιαστούν επαναλήψεις φαινομένων του παρελθόντος δηλαδή η αδιαφάνεια, συγκάλυψη  μετάθεση ευθυνών και καθυστερήσεις που οδηγούν στη λήθη.

Στο 38ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Συνομοσπονδίας μετέχουν περίπου 400 σύνεδροι από 120 δευτεροβάθμιας οργανώσεις. Κάθε σύνεδρος εκπροσωπεί 1.000 συνδικαλισμένους-ψηφίσαντες εργαζόμενους σε πρωτοβάθμιο επίπεδο. Στο συνέδριο παρίστανται και αντιπροσωπείες από ευρωπαϊκές και διεθνείς συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Οι εργασίες του 38ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ θα συνεχιστούν σήμερα με ομιλίες εκπροσώπων, ενώ θα συζητηθεί αναλυτικά ο απολογισμός και ο προγραμματισμός δράσης της ΓΣΕΕ.

Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την εκλογή των νέων οργάνων (Διοικητικό Συμβούλιο,  Εξελεγκτική Επιτροπή και Γενικό Συμβούλιο).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: