Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δύο μέρες χωρίς ενημέρωση – Πανελλαδική απεργία σε όλα τα ΜΜΕ για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 23/10/2017

Τρίτη 6 πμ – Πέμπτη 6 πμ

|> Σε πανελλαδική 48ωρη απεργία κατεβαίνουν από το πρωί της Τρίτης στις 6, έως το πρωί της Πέμπτης την ίδια ώρα οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, με αίτημα την διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ. Του ασφαλιστικού τους ταμείου, στο οποίο ενώ το κράτος δεν έχει βάλει ούτε δραχμή, παρ’ όλα επί Βενιζέλου, έκαναν φτερά κάποια εκατομμύρια από το αποθεματικό λόγω του περίφημου PSI.

Τώρα η “φιλεργατική” κυβέρνηση, δείχνει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των καναλαρχών και ειδικότερα εκείνων που έχουν φεσώσει με εκατομμύρια τον ΕΔΟΑΠ. Και με δήθεν απαίτηση των τρϊκανών, πάνε να εντάξουν τον ΕΔΟΕΑΠ στον ΕΟΠΥΥ, αδιαφορώντας ότι είναι ένας ασφαλιστικός οργανισμός που δημιουργήθηκε και διατηρείται από τον ιδρώτα των δημοσιογράφων, οι οποίοι είναι και μέτοχοί του! Είναι δυνατόν η… νεοφιλελεύθερη τρόϊκα να ζητά να δημευθεί ένας ιδιωτικός φορέας, ο οποίος μάλιστα όχι μόνον δεν είναι οφειλέτης, αλλά του χρεωστούν εκατομμύρια;

Λοιπόν, διήμερη απεργία αρχίζει αύριο Τρίτη στις 6 πμ και μακάρι να είναι καθολική, που σημαίνει να την ακολουθήσουν όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ και μη δούμε πάλι προγράμματα-επαναλήψεις ή εκπομπές που δεν θεωρούνται δημοσιογραφικές. Καιρός είναι να αντιληφθούν όλοι ότι με την υπόθεση του ΕΔΟΕΑΠ δεν βάλλεται μόνον η ασφάλιση των δημοσιογράφων, αλλά χτυπιέται κατακέφαλα η ελευθεροτυπία και τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Ας απεργήσουμε όλοι (ναι, κι εσείς των “μεσημεριάτικων”!) κι ας καταφέρουμε κάποτε ώστε η ελευθεροτυπία να είναι πραγματικά αναφέρετο δικαίωμα του δημοσιογράφου και του πολίτη και όχι να λειτουργεί σύμφωνα με τα συμφέροντα του κάθε τυχάρπαστου
εκδότη.

Για την απεργία, εκδόθηκε ανακοίνωση από την ΕΣΗΕΑ, την οποία συνυπογράφουν και τα συνεργαζόμενα σωματεία. Αναφέρει:

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν ζητούμε προνόμια,  αλλά ισονομία. Δεν αγωνιζόμαστε για ειδική μεταχείριση, αλλά για δίκαιη αντιμετώπιση. Θέλουμε περίθαλψη, επικούρηση και φαρμακευτική κάλυψη, όπως όλοι οι εργαζόμενοι.  Παλεύουμε για να συνεχίσει τη λειτουργία του ο ΕΔΟΕΑΠ, ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει επιβαρύνει ούτε κατά το ελάχιστο τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σύσσωμοι οι άνθρωποι της ενημέρωσης βροντοφωνάζουμε ότι είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη η ανάγκη να προχωρήσει  η κυβέρνηση  ΤΩΡΑ, ΔΙΧΩΣ ΑΛΛΗ ΑΝΑΒΟΛΗ, στη νομοθετική ρύθμιση βιώσιμης λύσης για τη στήριξη, τη διεύρυνση και τη βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ.

Η συνεχιζόμενη κωλυσιεργία και η άκαμπτη στάση μέρους των εργοδοτών για την ανεύρεση εσόδων για τα ασφαλιστικά μας Ταμεία σε συνδυασμό με την αναποφασιστικότητα της Κυβέρνησης, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Για τους λόγους αυτούς, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας σε όλα τα Μέσα από τις 06.00 της Τρίτης,  24 Οκτωβρίου 2017 έως τις 06.00 της Πέμπτης, 26 Οκτωβρίου 2017 και καλούν όλους τους συναδέλφους, μέλη και μη μέλη των Ενώσεων, να περιφρουρήσουν την απεργία και να διασφαλίσουν την επιτυχία της.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για:

Τη στήριξη, διεύρυνση και βιωσιμότητα ενός ενιαίου ΕΔΟΕΑΠ με την ένταξη όλων των εργαζομένων σε όλα ανεξαιρέτως τα μέσα ενημέρωσης

  • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα
  • Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις
  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας
  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Δηλώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για:

  • ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΝΟΣ ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΕΔΟΕΑΠ
  • ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ
  • ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Απάντηση