Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σήμερα βγαίνει στην επιφάνεια το σαπισμένο σκαρί του ‘Corfu Island’ που είχε βυθιστεί το 1986

Ναυτιλια στις 11/06/2018

Στη 1 μμ

|> Μετά από 32 χρόνια, για σήμερα έχει προγραμματιστεί η ολοκλήρωση της ανέλκυσης του Ε/Γ-Ο/Γ «Corfu Island», που είχε βυθιστεί στην επισκευαστική ζώνη Περάματος τον Μάϊο του 1986. Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

Στο πλαίσιο της υλοποίησης των ρητών εντολών του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή για άμεση απομάκρυνση των ναυαγίων, από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ελευσίνας, ολοκληρώνεται αύριο η ανέλκυση του Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΟΡΦΟΥ ΑΪΛΑΝΤ”, το οποίο βυθίστηκε στην επισκευαστική βάση του Λιμένα (Πειραιώς) Περάματος, στις 20-5-1986. Έκτοτε δεν είχε αναληφθεί καμία σοβαρή προσπάθεια για την ανέλκυσή του.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Η τελευταία φάση της ανέλκυσης,θα γίνει στις 13.00 στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος (περιοχή των δεξαμενών του ΟΛΠ).

Την ανέλκυση πραγματοποιεί η εταιρεία GREEK DIVING CENTER ΕΠΕ, αζημίως για το Ελληνικό Δημόσιο. Έτσι συνεχίζεται η υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής απομάκρυνσης όλων των επικίνδυνων για το περιβάλλον και τη ναυσιπλοΐα πλοίων, καθώς και ναυαγίων που εδώ και 30 χρόνια υποβαθμίζουν το επίπεδο ζωής των κατοίκων του Αργοσαρωνικού.

Απάντηση