Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Economist: Εκδήλωση στην Αθήνα με Τσακαλώτο-Χαρδούβελη-Παναρίτη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 11/03/2015

Η Ελλάδα και οι πιστωτές της – Η στρατηγική – Το ρίσκο – Το αποτέλεσμα

Την κατάλληλη διαδρομή για μια συμφωνία κοινής ωφέλειας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη θα αναζητήσουν οι ομιλητές που θα συμμετάσχουν σε ειδική εκδήλωση του Economist στην Αθήνα τη Δευτέρα 16 Μαρτίου sto Athens Ledra Hotel, με αντικείμενο τη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η αναλύτρια του Economist για την περιοχή Joan Hoey θα παραθέσει την πρόβλεψη του EIU για την ελληνική υπόθεση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο τ. υπουργός Οικονομικών και καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς Γκίκας Χαρδούβελης θα ανταλλάξουν απόψεις για την ενδεδειγμένη στρατηγική στις διαβουλεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους της.

Σε ερωτήματα αναφορικά με το δημόσιο χρέος, τις μεταρρυθμίσεις και τις ευρύτερες προκλήσεις με στόχο την επιστροφή της σταθερότητας και της ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία θα επιχειρήσουν να απαντήσουν:

– Jacques Sapir, Director of studies, École des Hautes Études en Sciences Sociales (EHESS), Paris, Head, Centre d’ Étude des Modes d’Industrialisation (CEMI-EHESS).
– Andreas Nölke, Professor of International Political Economy, Goethe University Frankfurt.
– Henk Overbeek, Emeritus Professor of International Relations, VU University Amsterdam.
– Giovanni Dosi, Professor of Economics, Director, Institute of Economics, Scuola Superiore Sant’Anna, Pisa.

Τη συζήτηση θα συνδράμουν ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ και καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Βέττας και η θεσμική οικονομολόγος, κοινωνική επιχειρηματίας και η Έλενα Παναρίτη – σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Πληροφορίες συμμετοχής: www.hazliseconomist.com

Απάντηση