Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Erasmus+: Περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες για τους νέους της Ευρώπης

ΕU,ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 29/01/2016

Πρώτα ΕΚΠΑ και ΑΠΘ

Με προϋπολογισμό άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ κατά το πρώτο έτος εφαρμογής του, το πρόγραμμα Erasmus+ έχει ήδη προσφέρει σε περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε 18.000 χρηματοδοτούμενα σχέδια.

Επίσης, πιο ευέλικτες ευκαιρίες για συνεργασία σε όλους τους τομείς της Ευρώπης βοηθούν τα συστήματα της Ευρώπης για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό να πειραματιστούν με καινοτόμες πρακτικές και να συμβάλουν στη μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό.

Στην Ελλάδα το 2014 διατέθηκαν από το πρόγραμμα Erasmus+ 23,40 εκατομμύρια ευρώ δίνοντας την ευκαιρία σε σχεδόν 12.000 άτομα να σπουδάσουν, να εκπαιδευτούν ή να προσφέρουν εθελοντική εργασία στο εξωτερικό. Παράλληλα στο πλαίσιο των δράσεων συνεργασίας, χρηματοδοτήθηκαν 44 στρατηγικές συμπράξεις και 256 φορείς με 8,68 εκατομμύρια ευρώ.

Όσον αφορά στον αριθμό φοιτητών που επιλέγουν να περάσουν ένα μέρος των σπουδών τους στο εξωτερικό, αυξητική είναι η τάση τόσο για τους Έλληνες φοιτητές που μεταβαίνουν στο εξωτερικό όσο και τους φοιτητές που έρχονται στην Ελλάδα.

Στις πρώτες θέσεις εκπαιδευτικών φορέων των οποίων οι φοιτητές επιλέγουν να περάσουν ένα μέρος των σπουδών του στο εξωτερικό βρίσκονται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) ενώ το πρώτο είναι και το πανεπιστήμιο που δέχεται τους περισσότερους φοιτητές από το εξωτερικό.

Τέλος, η Γαλλία είναι χώρα που δέχεται τους περισσότερους Έλληνες φοιτητές αλλά και αυτή από την οποία προέρχονται οι περισσότεροι φοιτητές που μεταβαίνουν στην Ελλάδα.

>>> Όλα τα σχετικά στοιχεία για την Ελλάδα ΕΔΩ

Απάντηση