Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Erma First: Το πρώτο BWTS για επεξεργασία γλυκού νερού στον κόσμο

Χωρίς κατηγορία στις 24/02/2015

Το πρώτο στο κόσμο σύστημα επεξεργασίας έρματος για γλυκό νερό παρουσίασε χθες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης η “Erma First“. Η εταιρεία κατασκευής συστημάτων επεξεργασίας θαλασσίου έρματος, πρωτοπορεί για άλλη μία φορά σχεδιάζοντας συστήματα επεξεργασίας έρματος κατάλληλα για γλυκό νερό.

Σε μια λαμπρή εκδήλωση με παρουσία πάνω από 250 στελεχών της ναυτιλιακής κοινότητας, στον ιδιαίτερα εντυπωσιακό βιομηχανικό χώρο “The Hub” στις 19 Φεβρουαρίου, η “Erma First” παρουσίασε το σύστημα και την πρωτοποριακή τεχνολογία του.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τους νεότερους κανονισμούς που θέτει το USCG για συστήματα επεξεργασίας θαλασσίου έρματος από τους Jon Stewart (Προέδρου του Διεθνούς Οργανισμού Συμβούλων Ναυτικής Τεχνολογίας και μόνιμο μέλος του USCG στον διεθνή ναυτιλιακό οργανισμό) και Gary Croot (Πλωτάρχη εν αποστρατεία του USCG, ιδρυτή και πρόεδρο του οργανισμού IMESA). Καθώς και τις απαιτήσεις πάνω στην τεχνολογία αυτών για να ανταποκριθούν σε αυτούς τους κανονισμούς, με πρωταγωνιστή την “Erma First” που επιδεικνύει την μοναδική τεχνολογία της και πληρεί τους κανονισμούς του USCG καθιστώντας το σύστημα ως το πιο κατάλληλο.
Τα αποκαλυπτήρια έκανε ο Dr Marcel Veldhuis διευθυντής του Ινστιτούτου Αναλύσεων Ναυτιλιακής Οικολογίας (ΜΕΑ- Marine Eco Analytics) με έδρα στην Ολλανδία. Αναφέρθηκε στον υψηλό βαθμό δυσκολίας που έχει η επεξεργασία του γλυκού νερού σε σχέση με το θαλασσινό νερό. Η δυσκολία, όπως σημείωσε, έγγυται κυρίως στην χημική σύσταση του γλυκού νερού και το υψηλό οργανικό φορτίο του.
Ο Dr M. Veldhuis παρουσίασε τα αποτελέσματα του συστήματος της “Erma First” που από τις πρόσφατες δοκιμές αποδεικνύουν την δυνατότητα του συστήματος να ανταπεξέλθει στις δύσκολες αυτές συνθήκες. Η επιτυχής αυτή ανταπόκριση της “Erma First”, αποτελεί ουσιαστικά προάγγελο της αναμενόμενης πιστοποίησης της εταιρείας από την Αμερικανική Ακτοφυλακή (USCG). Και αυτό γιατί η επεξεργασία έρματος από γλυκό νερό είναι μια από τις προϋποθέσεις που θέτει η USCG προκειμένου να αποδώσει πιστοποίηση στους κατασκευαστές.

Ο ρόλος του USCG 
Η κα Πολυχρονοπούλου διευθύντρια επιχειρηματικής ανάπτυξης της “Erma First”, τόνισε πόσο σημαντικό είναι για την εταιρεία να ακολουθεί πάντα τον δύσκολο δρόμο προς την πορεία πιστοποίησης του συστήματος αντί του εύκολου, γιατί ο κυριότερος στόχος της “Erma First” ήταν και θα είναι πάντα η ανάπτυξη ενός συστήματος που να λειτουργεί άψογα κάτω από τις δυσκολότερες συνθήκες. Τεστάροντας λοιπόν το σύστημα στο μέγιστο με επιτυχία, η “Erma First” μπορεί με σιγουριά να αναμένει σύντομα την πιστοποίηση από το USCG.
“Ο δρόμος μπροστά μας μάλλον θα είναι πιο δύσκολος , αλλά με δεδομένο ότι αποκρινόμαστε άμεσα στα προβλήματα που δημιουργούνται, μαθαίνουμε από τα λάθη μας και φροντίζουμε να μην τα επαναλαμβάνουμε. Βελτιώνουμε συνεχώς το προϊόν μας και προσθέτουμε features με σκοπό το να γίνεται πιο ανταγωνιστικό και ακόμη πιο εύχρηστο” συμπλήρωσε ο κος Κωνσταντίνος Σταμπεδάκης διευθύνων σύμβουλος της Erma First.
Τη σημασία συμμόρφωσης των κατασκευαστών συστημάτων θαλασσίου έρματος στους κανονισμούς της Aμερικανικής Ακτοφυλακής ώστε να αποκτήσουν το πολυπόθητο Πιστοποιητικό Τύπου ( US Type Approval), ανέδειξαν στη δεύτερη ενότητα της εκδήλωσης ο Jon Stewart μαζί με τον Gary Croot. Οι δύο ομιλητές έδωσαν επίσης οδηγίες βήμα προς βήμα για το τι πρέπει να προσέξουν οι πλοιοκτήτες για την ορθή επιλογή συστήματος που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του USCG καθώς επίσης παρουσίασαν τους τελευταίους κανονισμούς τόσο του USCG όσο και της EPA και πώς αυτοί επηρεάζουν κατασκευαστές και πλοιοκτήτες.
Από τη πλευρά του ο Ανδρέας Ζωντανός ναυπηγός και συνιδρυτής του ναυπηγικού γραφείου ARGO NAVIS παρουσίασε τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες της εγκατάστασης ενός συστήματος επεξεργασίας θαλασσίου έρματος σε υπάρχοντα πλοία. Ο περιορισμένος διαθέσιμος χώρος, η έλλειψη προδιαγραφών των αντλιών και των ηλεκτρογεννητριών ώστε να επιτυγχάνεται μεγαλύτερη πίεση, είναι κάποιες από τις πιο σημαντικές προκλήσεις.
Η “Erma First” προσπερνάει αυτές τις προκλήσεις σχεδιάζοντας ένα σύστημα μικρότερου μεγέθους, μικρής ενεργειακής απαίτησης και χαμηλής πτώσης πίεσης. Παρέχει πολλαπλές επιλογές σχεδιασμού χρησιμοποιώντας φίλτρα της εταιρείας Filtersafe και Filtrex αναλόγως τις ιδιαιτερότητες και απαιτήσεις κάθε υπάρχοντος πλοίου.
Ο Etai Dagan ιδρυτής και πρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας φίλτρων Filtersafe μίλησε στην ίδια εκδήλωση διατυπώνοντας τα πλεονεκτήματα που χαίρουν τα συστήματα με φίλτρα της Filtersafe τα οποία είναι ιδανικά για να αντιμετωπίσουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες φίλτρανσης νερού. Την παρουσίασή του ολοκλήρωσε επιτυχώς, παραθέτοντας τις λύσεις που παρέχει η τεχνολογία της Filtersafe στα συγκεκριμένα προβλήματα.
Τη σκυτάλη πήρε η ομάδα της Erma First, μια δυναμική ομάδα επιστημόνων και μηχανικών που έχουν καταφέρει να αποδείξουν ότι το πάθος και η αφοσίωση συνάμα με την αγάπη προς το αντικείμενο, οδηγεί πάντα στην επιτυχία όλων των στόχων. Πρόκειται για έναν ζωντανό οργανισμό, ένα σύμπλεγμα ανθρώπων που με το αστείρευτο πείσμα τους, έχουν καταφέρει σε μικρό χρονικό διάστημα να αναπτύξουν δύο συστήματα που να απαντούν σε όλες τις απαιτήσεις των διεθνών κανονισμών, και να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και τα επίπεδα δυσκολιών λειτουργίας και αποδοτικότητας.
Η παρουσίαση τόνισε την ολοκληρωμένη και καθετοποιημένη προσέγγιση της εταιρίας σε όλα τα επίπεδα, από την ανάπτυξη και σχεδιασμό την πιστοποίηση και την κατασκευή ως το project management, το commissioning και το after sales service σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παράθεση δεξίωσης προς τους εκλεκτούς καλεσμένους με θέμα «Τέχνη εμπνευσμένη από την Επιστήμη». Τρεις νέοι και διακεκριμένοι καλλιτέχνες από το χώρο της μουσικής, του χορού και της φωτογραφίας παρουσίασαν τα έργα τους , τα οποία ήταν εμπλευσμένα από το μεγαλείο της επιστήμης, αποδεικνύοντας πως η τέχνη και η επιστήμη μπορούν να συνδυαστούν επιτυχώς και να συνυπάρχουν.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: