Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

‘Europe Direct’ στον Πειραιά μετά από επιλογή της Κομισιόν

ΕU στις 16/09/2021

Εγκαινιάζεται την Τετάρτη  22/9 – Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης θα στεγάζεται στο Δημοτικό Θέατρο και θα λειτουργεί καθημερινά!

|> O Δήμος Πειραιάς, επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης (Europe Direct νέας γενιάς) για τα έτη 2021-2025, συμμετέχοντας έτσι ενεργά στο δίκτυο Κέντρων Πληροφόρησης των Ευρωπαϊκών Πόλεων. Και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης του Δήμου Πειραιά, (Europe Direct Piraeus), αρχίζει επίσημα τη λειτουργία του την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου.

Το Europe Direct Piraeus αποτελεί μέλος του δικτύου Europe Direct Ελλάδος με βασικό στόχο να φέρει την Ευρωπαϊκή Ένωση πιο κοντά στους Έλληνες πολίτες, παρέχοντας έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση για όλα τα θέματα που αφορούν την Ένωση, το μέλλον της Ευρώπης και τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών.

Το Κέντρο προσφέρει τη δυνατότητα πληροφόρησης, ως προς τις ευκαιρίες χρηματοδότησης, για διάφορα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, αλλά και τους τρόπους εξασφάλισης υλικού για θέματα έρευνας και καινοτομίας, εκπαίδευσης και κατάρτισης. Θα παρέχει ενημέρωση σχετικά με σπουδές, δυνατότητες κινητικότητας σε χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής  Ένωσης, αλλά και ευρύτερη ενημέρωση για συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα τα οποία αφορούν τους βασικούς πυλώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την ψηφιακή μετάβαση κ.ά.

Παρέχει επίσης, άμεση ενημέρωση στις εκπαιδευτικές δομές, για τη λειτουργία της Ένωσης και προάγει την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης του κοινού, για τη συμμετοχή του στη διαμόρφωση των Κοινοτικών πολιτικών.

> Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης του Δήμου Πειραιά στεγάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (είσοδος από  Βασ. Γεωργίου). Τηλ. 210.4143313 (ώρες λειτουργίας 09:00 – 17:00 καθημερινά).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: