Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων Ευρωπαίων πολιτών

ΕU,Κοινωνια στις 15/04/2018

Πρόσκληση στον Zuckerberg

|> Σε συνέχεια του σκανδάλου με το Facebook και την Cambridge Analytica, οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την Τετάρτη 18/4 το θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής των πολιτών. Συγκεκριμένα, θα επισημάνουν τη σημασία της προστασίας των δεδομένων ως εργαλείο άμυνας ενάντια στην χειραγώγηση των εκλογικών διαδικασιών.

Η Cambridge Analytica κατηγορείται ότι απέκτησε τα δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του Facebook χωρίς την συγκατάθεσή τους, και τα χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016. Τα στοιχεία  περίπου 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, εκ των οποίων 2,7 εκατομμύρια βρίσκονται στην ΕΕ, αποκτήθηκαν παρανόμως.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Μετά τις αποκαλύψεις, ο Πρόεδρος του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι, κάλεσε τον Mark Zuckerberg να έρθει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ). Η επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του ΕΚ κάλεσε επίσης την εταιρεία να παράσχει διευκρινήσεις και να εξηγήσει τις επιπτώσεις τού ζητήματος στην προστασία των δεδομένων των πολιτών της ΕΕ.

Απάντηση