Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Grivalia vs COSCO για το Θριάσιο Πεδίο

Χωρίς κατηγορία στις 20/10/2014

ΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΟΜΑΔΑ ΜΕ GOLDAIR-FOODLINK-SARMED ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ

Στρατηγικό συνασπισμό με ελληνικές εταιρείες logistics συστήνει η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ, για τη διεκδίκηση του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την επέλαση της Cosco και το ενδεχόμενο να ελέγξει εξ ολοκλήρου το εμπορευματικό κέντρο.

Οι διαπραγματεύσεις της Grivalia, όπως είναι η επίσημη νέα ονομασία της Eurobank Properties, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο για κοινή κάθοδο με τις Goldair, Foodlink, Sarmed και το μόνο που απομένει είναι η επίσημη πρόσκληση από τη ΓΑΙΑΟΣΕ για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών.

Στο σχήμα δεν αποκλείεται, λένε οι ίδιοι κύκλοι, να ενταχθούν και οι υπόλοιπες εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Η Grivalia Properties, όπως είχε ανακοινώσει προ ημερών, αποφάσισε να προχωρήσει σε προγραμματισμένες επενδύσεις για την επόμενη τριετία στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε την υλοποίηση επενδυτικού πλάνου που θα κυμανθεί στα 400-500 εκατ. ευρώ στην επόμενη τριετία. Στόχος είναι η αναβάθμιση του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου που περιλαμβάνει ακίνητα συνολικής επιφάνειας περίπου 620.000 τ.μ. σε Ελλάδα, Ρουμανία και Σερβία, σε χαρτοφυλάκια αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι κατά την τελευταία πενταετία, η Grivalia Properties έχει καταφέρει να διατηρήσει το ποσοστό πληρότητας του χαρτοφυλακίου της σε επίπεδα άνω του 95%, καθώς έχει επικεντρωθεί στη βελτίωση των συνθηκών στέγασης για τους μισθωτές της, στην απαλοιφή κόστους και στην αντιμετώπιση των μισθωτών ως συνεργατών σε μακροπρόθεσμη βάση.

Απάντηση