Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

H Hellenic Seaways έτοιμη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 09/03/2016

Σε εξέλιξη οι επαφές

hellenic seaways logoΗ Hellenic Seaways είναι έτοιμη να ξεκινήσει από το φετινό καλοκαίρι το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Μυτιλήνη – Σμύρνη, μόλις αποσαφηνιστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες μεταξύ των δύο πλευρών, σε συνέχεια και των επίσημων διμερών επαφών των Πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας για το συγκεκριμένο ζήτημα, μεταξύ άλλων.

Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση έχουν αρχίσει εδώ και δύο χρόνια με πρωτοβουλία της Hellenic Seaways, στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης νέων δρομολογίων, και έχουν την υποστήριξη του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, του δήμου Θεσσαλονίκης, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Τουρκικού Ναυτικού Επιμελητηρίου.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση θα γίνει στη λογική της κρουαζιέρας τακτικής δρομολόγησης και θα προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες κρουαζιέρας για το επιβατικό κοινό, ενώ παράλληλα θα εξυπηρετεί και εμπορικές μεταφορές, ενισχύοντας το εθνικό τουριστικό προϊόν και την οικονομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Hellenic Seaways, στο πλαίσιο της στρατηγικής της διοίκησης που την οδήγησε στη μεταστροφή της πορείας της εταιρείας προς την ανάπτυξη, προσεγγίζει σήμερα 35 προορισμούς στο Αιγαίο,  συνδέοντας και νησιά της άγονης γραμμής με την ηπειρωτική χώρα με γνώμονα την εξυπηρέτηση της νησιωτικής Ελλάδας.

Παράλληλα, το καλοκαίρι του 2016, εντάσσει τρία πλήρως ανακαινισμένα και αναβαθμισμένα πλοία στο δυναμικό της, με χρηματοδότηση από ίδια κεφάλαια, ανεβάζοντας έτσι το σύνολο του στόλου στα 22 συμβατικά και ταχύπλοα πλοία, το μεγαλύτερο στόλο στην ελληνική ακτοπλοΐα σήμερα.

Ακόμη. προσφέρει πρωτοποριακές υπηρεσίες όπως smart ticket και web check-in, που την καθιστούν πρωτοπόρο στην ελληνική αγορά, με κύριο στόχο την εξυπηρέτηση των επιβατών και την εξασφάλιση ενός άνετου και ασφαλούς ταξιδιού.

Απάντηση