Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Lufthansa: Προς κλιμάκωση οι απεργιακές κοινοποιήσεις των πιλότων

ΕU στις 18/03/2015

Απεργία σήμερα και αύριο

Απεργούν σήμερα Τετάρτη 18 και αύριο Πέμπτη 19/3, οι πιλότοι της Lufthansa, σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδικάτου των πιλότων Vereinigung Cockpit.

Η Lufthansa έχει ακυρώσει μέχρι στιγμής 750 πτήσεις, της Τετάρτης, οι οποίες επηρεάζουν 80.000 επιβάτες. Η σημερινή απεργία θα επηρεάσει κυρίως τις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων, ενώ η αυριανή θα επηρεάσει τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Lufthansa οι Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, Swiss, Brussels Airlines and Austrian Airlines δεν θα επηρεαστούν. Επίσης η γραμμή Lufthansa Cityline παραμένει ανεπηρέαστη.

Σε ανακοίνωσή του το συνδικάτο προειδοποίησε ότι σχεδιάζει να κλιμακώσει την απεργιακή κινητοποίηση για να εντείνει την πίεση που ασκεί στη διοίκηση της Lufthansa.

Η απόφαση να προκηρυχθεί η απεργιακή κινητοποίηση πάρθηκε καθώς συνεχίζεται η μακρόχρονη διένεξη ανάμεσα στο συνδικάτο και τη διεύθυνση της επιχείρησης, με αφορμή τους σχεδιασμούς της Lufthansa για την επέκταση της δραστηριότητας των εταιρειών χαμηλού κόστους που της ανήκουν.

Σύμφωνα με το συνδικάτο των πιλότων, η διοίκηση της Lufthansa συνεχίζει την προσπάθειά της να επιβάλει πολύ πιο δυσμενείς όρους και συνθήκες απασχόλησης στους νεότερους πιλότους, γεγονός το οποίο οδήγησε στην καταφυγή του συνδικάτου στην κινητοποίηση.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: