Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Made in Greece… το “έξυπνο” αξεσουάρ που μας… παρακολουθεί!

FLASH στις 26/03/2015

Τέσσερα χρώματα ζωής, ένα “έξυπνο” ρολόι-τηλέφωνο και μια ελληνική παγκόσμια πατέντα ήρθαν για να προστατεύουν άτομα με προβλήματα υγείας, ή ακόμη και για τυχόν εγκληματικές ενέργειες.

Πρόκειται για το Just Alertένα ολοκληρωμένο σύστημα που παρέχει ασφάλεια και αμεσότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, της EasySos ΕΠΕ, που σε συνεργασία και την υποστήριξη της Γραμμής ΖωήςSilver Alertγίνεται ειδοποίηση και εντοπισμός του ακριβούς σημείου που βρίσκεται ο χρήστης.

Ας σημειωθεί ότι κύριες ομάδες πολιτών που έχουν την ανάγκη του Just Alert είναι: Πολίτες με προβλήματα Αλτσχάϊμερ ή άνοια, ασθενείς με επιληψία, με διαβήτη, με αλλεργίες, με προβλήματα όρασης , ακοής ή ομιλίας και ακόμη ηλικιωμένοι καικ εγκυμονούσες.

Η χρηστικότητα του Just Alert, βασίζεται σε 4 χρώματα και 4 βήματα. Όπως:

ΚΟΚΚΙΝΟ Πατώντας στο κόκκινο χρώμα ακούγεται ήχος σειρήνας και το κέντρο τηλεφωνεί στον χρήστη, στο ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ, στον ΓΙΑΤΡΟ και στους ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ του χρήστη.

ΜΑΥΡΟ Πατώντας στο μαύρο χρώμα σε περίπτωση εγκληματικής ενέργειας, αθόρυβα το κέντρο ενημερώνεται και τηλεφωνεί στους ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ για να καλέσουν την Αστυνομία.

ΠΡΑΣΙΝΟ Πατώντας στο πράσινο χρώμα ακούγεται ο ήχος τηλεφωνικού κουδουνίσματος και το  κέντρο τηλεφωνεί στους ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ για να τηλεφωνήσουν στον χρήστη.

ΜΠΛΕ Πατώντας στο μπλε χρώμα, ακούγεται ο ήχος κουδουνιού θύρας και το  σύστημα ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί την γεωγραφική θέση του χρήστη ,ώστε να ειδοποιηθεί το κέντρο  σε περίπτωση απομάκρυνσής του και αυτόματα να ειδοποιηθούν οι ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ του.

Παράλληλα διαθέτει έναν αισθητήρα πτώσης, ώστε στην περίπτωση που ο χρήστης χάσει τις αισθήσεις του και πέσει κάτω, αυτομάτως ειδοποιούνται οι συγγενείς του.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: