Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Θα φέρουν ξανά τα “αποδημητικά” και θα ανασάνουν με ανακούφιση

FLASH στις 05/08/2021

O μικροεπιχειρηματίας ελπίζει πως θα τονωθεί η ντόπια αγορά με παραινέσεις σε κίτρινες πινακίδες τοποθετημένες σε κομβικά σημεία

Αλέξανδρος Αρδαβάνης* |> Έπινα ένα φρέντο στην αγαπημένη μου καφετέρια στην αγορά της πόλης. Θέλησα να πάω τουαλέτα αλλά ο ιδιοκτήτης με σταμάτησε έντρομος· «μάσκα κύριε!»… Δεν είχα προνοήσει και έφυγα βιαστικά ψάχνοντας εναλλακτική – με έσωσε μια γωνία σε στενό.

Περπατώντας ύστερα στον κεντρικό τουριστικό δρόμο της Λάσσης, με τα μισά μαγαζιά κλειστά, σκεφτόμουν με ανακούφιση πως ήρθε η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας – με ό,τι θετικό και αρνητικό σημαίνει αυτή.

Η ονειροπόληση διακόπηκε απότομα από κραδασμούς. Ήταν τα AWACS των international tour operators -αεροπλάνα ραντάρ· επιτηρούν περιμένοντας τον ρόγχο του Κεφαλονίτη μικροεπιχειρηματία που ελπίζει πως θα τονωθεί η ντόπια αγορά με παραινέσεις σε κίτρινες πινακίδες τοποθετημένες σε κομβικά σημεία.

Θα ακολουθήσουν τα βαρέα βομβαρδιστικά Τρομοκράτησης και τέλος θα έρθουν τα σμήνη των μεταγωγικών από αέρα και θάλασσα -χωρίς διακριτικά.

Θα φέρουν ξανά τα «αποδημητικά», άλλως τουρίστες, και όλοι θα ανασάνουν με ανακούφιση -όπως εγώ όταν βρήκα μια γωνία να κάνω την ανάγκη μου πριν γελοιοποιηθώ στους περαστικούς!

Σημειώσεις για το εγγύς μέλλον ως αέναη επανάληψη:

  1. Οι ντόπιοι θα τηρούν τους κανόνες αποτροπής διασποράς -απαρέγκλιτα.
  2. Οι ξένοι καταναλωτές Μεσογειακής ραστώνης ομοίως -με κάποια χαλαρότητα.
  3. Οι φύλακες δε θα χρειάζονται μάσκες -ότι εμβολιασμένοι.
  4. Οι επιδημιολόγοι -επιστήμονες επίσημοι και αυτόκλητοι από το πλήθος- θα συνεχίσουν να ανταλλάσσουν ύβρεις, ενίοτε και απόψεις από το βήμα του μη ελεγχομένου πλέον δημοκρατικού Διαδικτύου -ποιος θα ασχολείται πια μαζί τους;
  5. Θα περάσουν χρόνια που θα ανοιγοκλείνουμε -μέχρι την τελευταία εξαγορά μικρής ή μεσαίας επιχείρησης σε όλα τα προτεκτοράτα.
  6. Τότε θα έρθει η προσωρινή απελευθέρωση, όχι ελευθερία -ξέρεις, νομίζω, τη διαφορά πολίτη ελεύθερου και δούλου απελεύθερου στην αρχαία Αθήνα.
  7. Οι σημερινοί αντίπαλοι στο πεδίο της Πανδημίας θα ισχυρίζονται πως επιβεβαιώθηκαν οι απόψεις τους, με την ίδια αβελτηρία ένθεν κακείθεν ενώ θα καγχάζουν οι «Ιδιοκτήτες της Αλήθειας», πορευόμενοι και αυτοί στην κοινή των θνητών Έξοδο -ατιμωτική μέσα στα περιττώματά τους ή επώδυνη από ανίατο νόσημα με μόνη διέξοδο την ευθανασία.

Αυτά – τίποτε πρωτοφανές!

Κύκλοι εργασιών που αναπαλαιώνουν τη ρυπαρή Ιστορία της Ανθρωπότητας. Μόνη αλήθεια ένα επείγον κ@τούρημ@ που μπορεί να γεννάει ιδέες!

(*Ο λογοτέχνης κ. Αλ. Αρδαβάνης, είναι δρ ιατρός ογκολόγος – διευθυντής στο νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: