Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ημερίδα:  “Ο Πειραιάς και τα Νησιά του στην Επανάσταση του 1821”

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 05/11/2021

O ρόλος που διαδραμάτισε ο Πειραιάς και τα προσκείμενα νησιά του, τόσο κατά τη διάρκεια της Επανάστασης, όσο και στα νεότερα χρόνια 

|> Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και ο Πειραϊκός Σύνδεσμος, υπό την αιγίδα του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, οργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα «Ο Πειραιάς και τα Νησιά του στην Επανάσταση του 1821», στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Η ημερίδα θα διεξαχθεί (δια ζώσης) σήμερα 5/11 στον Πειραϊκό Σύνδεσμο (Καραΐσκου104 Πειραιάς) και χορηγός επικοινωνίας είναι το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ – ΜΠΕ).

Ο χαρακτήρας της ημερίδας θα είναι διεπιστημονικός, προσεγγίζοντας διάφορες πτυχές της συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου. Η ακαδημαϊκή προσέγγιση θα δώσει έμφαση, κυρίως, στο ρόλο που διαδραμάτισε ο Πειραιάς και τα προσκείμενα νησιά του, τόσο κατά τη διάρκεια της Επανάστασης, όσο και στα νεότερα χρόνια.  Η επιστημονική ημερίδα πλαισιώνεται από ακαδημαϊκούς και ιστορικούς του Πειραιά, με σκοπό να αναδείξει τη σημασία του Πειραιά και να ενισχύσει την ιστορική μνήμη και γνώση.

Με το πέρας της ημερίδας θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Καραϊσκάκη, (πλατεία Καραϊσκάκη) από τον πρύτανη του πανεπιστημίου Άγγελο Κότιο, στο άγαλμα του Μιαούλη από τον δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκης και στο άγαλμα του Νικηταρά από τον δήμαρχο Καλαμάτας Αθανάσιο Βασιλόπουλο.

Η ημερίδα θα μεταδοθεί μέσω του ΑΠΕ=ΜΠΕ από την σελίδα των ζωντανών μεταδόσεων https://www.amna.gr/livestream και από τη σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο YouTube στη διεύθυνση: https://youtu.be/QGiJZizdUnE

Απάντηση