Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

O Σταυρός, το ισλάμ οι “φωστήρες” και οι “πεφωτισμένοι”

FLASH στις 17/09/2017

Η αφαίρεση των συμβόλων του χριστιανισμού από τις εκκλησιές, δεν είναι τυχαίο…

|> “Είναι πολλά τα κρούσματα για να μην σε βάζουν σε δεύτερες σκέψεις χωρίς καμία διάθεση συνωμοσιολογίας. Όποιος δεν ενοχλείται από αυτή την φασιστική συμπεριφορά πρέπει να σκεφτεί βαθύτερα γιατί η παρέμβαση στα “πιστεύω” δεν θα περιοριστεί μόνο σε άλλους“…  Αυτό τονίζεται σε άρθρο τού www.unblock.gr (Γιάννης Κωτσαλάς) σχετικό με το μπαράζ… λαθών κάποιων πολυεθνικών εταιρειών να κοσμούν τις συσκευασίες των προϊόντων τους με χριστιανικούς ναούς, αλλά να αφαιρούν τους σταυρούς από τους τρούλους, ίσως για να μην… ενοχλούνται οι μη χριστιανικοί λαοί! Προτάθηκε αυτή η φράση στο εν λόγω θέμα, διότι χαρακτηρίζει το τι αισθάνεται κάποιος συνειδητοποιημένος πολίτης που βλέπει κάπως μακρυά…

|> Παντελής Π. Ξανθίδης

Μπορεί η υπόθεση των εταιρειών που δεν έχουν τον… Θεό τους, να βγήκε στα φόρα της Ελλάδος προ ημερών, αλλά δεν είναι και τόσο καινούργια. Και επειδή οι “φωστήρες” των διαφημιστικών ιδεών είδαν ότι δεν υπάρχει από πουθενά αντίδραση, είπαν να το κάνουν… μόδα!

Εκτός από την… φημισμένη γερμανική Lidl, “μοδάτη” είναι η ελληνική ΜΕΒΓΑΛ (από το 2012), η Nestele, η Danone, Carrefour, η Lipton…

Οι πρώτες αντιδράσεις για την Lidl και τα ελληνικά εκκλησάκια χωρίς σταυρούς, δεν σημειώθηκαν στην Ελλάδα, αλλά στο Βέλγιο! Εδώ η πρώτη φωνή διαμαρτυρία που ακούστηκε ήταν του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιγνάτιου, ο οποίος είπε:

«Μιά δαιμονική καθ’ ὅλα ἔμπνευσις. Αὐτό στή φτωχή μας Ἑλλάδα πού δέν μιλάει. Πού δέν διαμαρτύρεται, πού μέ λίγα ψίχουλα τῆς ἀφαίρεσαν τή φωνή. Σκεφθῆτε νά τό ἔκαναν αὐτό στή Ῥωσία! Νά ἔβαζαν μιά φωτογραφία τῶν χρυσῶν τρούλων τοῦ Ναοῦ τοῦ Σωτῆρος, χωρίς Σταυρούς, ἤ μιά ἀφίσσα ἀπ’ τόν Ἅγιο Βασίλειο τῆς Μόσχας μέ τούς πολλούς ἔγχρωμους καί περίτεχνους τρούλους! Χωρίς Σταυρούς! Θά πλήρωναν γιά ἀποζημιώσεις τά μαλλιά τῆς κεφαλῆς τους. Σ’ ἐμᾶς ὅμως τό τόλμησαν. Θέλουν καί νά μιλήσουν, θά λένε. Τόσους ἀνθρώπους ἀπασχολοῦμε. Τόσες οἰκογένειες τρῶνε ψωμί. Ἀλλά καί τόσους φιμώνουμε. Γιατί δέν θἄθελαν νά προδώσουν τήν πίστι τους. Κι ἐξ ἄλλου ἔχει δοθεῖ πονηρή ἡ λύσις. “Ζητᾶμε συγγνώμη”. Καί βέβαια ζητοῦν συγγνώμη γιατί σκέφθηκαν ὅτι σ’ αὐτή τή μικρή χώρα θἆναι μικρό τό κόστος. Δέν θά μπορούσαμε νά παραποιήσουμε τζαμιά καί τεμένη μουσουλμανικῶν χωρῶν, οὔτε Καθεδρικούς εὐρωπαϊκῶν χωρῶν».

Όπως είναι γνωστό η Lidl, κατ΄αρχάς προσπάθησε να δικαιολογηθεί, αλλά τελικά ζήτησε συγγνώμη για την αφαίρεση των σταυρών από τις εκκλησίες της Σαντορίνης.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Από την πλευρά της ΜΕΒΓΑΛ εκδόθηκε μία ανακοίνωση, η οποία βγάζει λίγο γέλιο! Αναφέρει:

  • «Οι απεικονίσεις που εμφανίζονται στα προϊόντα μας είναι καθαρά γραφιστικές και όχι φωτογραφικές, δεν έχει γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση με βάση θρησκευτικά κριτήρια, παρά πρόκειται για καλλιτεχνική οπτική, χωρίς καμία θρησκευτική αναφορά».
  • «Τη μη σκόπιμη αφαίρεση του σταυρού αποδεικνύει το γεγονός ότι σε περίοπτη θέση, σε όλες μας τις συσκευασίες, υπάρχει η ελληνική σημαία, της οποίας ο σταυρός αποτελεί αναπόσπαστο σύμβολο!».
  • «Η ΜΕΒΓΑΛ είναι μία ελληνική εταιρεία, που υποστηρίζει το Χριστιανισμό και την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία -και αυτό αποδεικνύεται από πολλές επιλογές της στα 67 χρόνια της ιστορίας της- και παράλληλα σέβεται όλες τις θρησκείες και δεν παρεμβαίνει σε θέματα που αφορούν θρησκευτικές πεποιθήσεις».
  • «Παρ’ όλα αυτά, κατανοούμε και είμαστε απόλυτα ευαισθητοποιημένοι απέναντι στο θέμα που έχει προκύψει και κατά συνέπεια θα προχωρήσουμε σε ανασχεδιασμό όλων των επίμαχων συσκευασιών», καταλήγει η ανακοίνωση της γαλακτοβιομηχανίας».

Πρόσφατα, οι “φωστήρες” έχουν αποθρασυνθεί τόσο που έφτασαν στο σημείο να προκαλέσουν και την Ρωσία! Η φίρμα διατροφής Lipton του βρετανο-ολλανδικού ομίλου Unilever αφαίρεσε  σταυρούς από ρώσικες ορθόδοξες εκκλησίες στα προϊόντα της, όπως π.χ. στο τσάι “Russian Earl Grey”, όπου οι σταυροί της ορθόδοξης εκκλησίας έχουν καταργηθεί. Αναμένονται “συγγνώμες”…

Επειδή, αν και έχουν περάσει πάνω από 2.000 χρόνια και οι εκκλησίες συνεχίζουν να “κόβουν εισιτήρια” παίζοντας το… ίδιο έργο, είναι επόμενο ο Σταυρός κάποιους να ενοχλεί… Και έχει τη δύναμη Του.

>>> Τελικά, εκτός από την Ελλάδα, θα αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα οι σκανδιναβικές χώρες και η Βρετανία, που οι σημαίες τους έχουν σύμβολο τον Σταυρό!  Ίσως πρέπει να τους… αφαιρέσουν, για να μην ενοχλούνται ισλαμιστές, σατανιστές, “πεφωτισμένοι” κ.ά.

Απάντηση